Bivši košarkaš Crvene zvezde više nije jelen!

Milwaukee Bucks Slobodni igrači

Bivši košarkaš Crvene zvezde više nije jelen!

Milwaukee Bucks Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 12.10.2021.

Aktuelni NBA šampion, ekipa Milvoki Baksa, definitivno nije mesto na kome će sreću u narednoj sezoni pronaći Džoni Obrajant, nekadašnji košarkaš brojnih evropskih ekipa, izmedju ostalog i Crvene zvezde.

Iz organizacije Baksa saopštili su da Obrajant više nije član ekipe u kojoj je i debitovao u najjačoj ligi na svetu, dok je u predsezoni nekadašnji student LSU-a sakupio 21 minut na kojima je sakupio ukupno 8 poena i 3 asistencije.

Kao što je rečeno, Obrajant je i svoju profesionalnu karijeru započeo upravo u redovima Baksa, koji su ovog, sada već iskusnog centra izabrali sa 36. pozicije na draftu 2014. godine. Nakon dve sezone u Milvokiju, uz povremene izlete u razvojnoj ligi, Obrajant je imao dva desetodnevna ugovora, prvi neuspešan u Denveru, dok je drugi, znatno uspešniji zaradio u Šarlotu. Nakon trejda u Njujork posle kog je otpušten, ovaj centar započeo je karijeru na starom kontinentu gde je uspešno branio boje Makabija iz Tel Aviva, Lokomotive iz Kubanja, turskog Turk Telekoma, ali i srpskog šampiona Crvene zvezde. Deluje da je Evropa sudjen kontinent za Džonija, koji će po svim izgledima tamo i nastaviti karijeru.

 

Podelite vest: