Denis Šruder – gubitnik godine?

Boston Celtics LA Lakers Slobodni igrači

Denis Šruder – gubitnik godine?

Boston Celtics LA Lakers Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 13.08.2021. Foto: Hardwood Houdini

Poslednjih dana, nemački reprezentativac Denis Šruder nalazi se u centru pažnje košarkaškog sveta, uglavnom u negativnom smislu.

Tokom prethodne sezone Denis je navodno od Los Anđeles Lejkersa na sto dobio ugovor vredan 84 miliona dolara za četiri godine. Ipak, ovaj 191cm visoki plejmejker smatrao je da zaslužuje više i odlučio da ne prihvati ponudu i sačeka leto.

Kada je došlo vreme slobodnog tržišta, za Šrudera nije sve bilo kao što je očekivao. Baš suprotno, ugovori su “leteli” na sve strane, dok njegovom agentu telefon nije zazvonio nijednom. Prva nedelja po otvaranju tržišta je prošla, Denis i dalje nije dobio konkretnu ponudu, a za probijanje leda odlučili su se Boston Seltiksi.

Sve bi ovo zvučalo normalno, da ponuda koja je poslata nije bila vredna svega 5.9 miliona. Boston ovog leta nije želeo da pravi velike poteze, jer će naredne godine imati mnogo mesta u budžetu i samim tim imati šanse da igrače potpisuju na najveće ugovore. Ipak, kada se otvori šansa i ovakvom igraču cena drastično padne, morate reagovati. Bred Stivens iskoristio je deo “mid level exception-a” (izutetak koji ne utiče na situaciju u kepu i dopušta ekipi da potpiše jednog igrača) da Nemcu ponudi mesto u ekipi.

Podelite vest: