Batler: “Mislim da ću dobiti maksimalan ugovor gde god da odlučim da odem”

Philadelphia 76ers Slobodni igrači

Batler: “Mislim da ću dobiti maksimalan ugovor gde god da odlučim da odem”

Philadelphia 76ers Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 14.05.2019. Foto: Bleacher Report

Dan nakon ispadanja iz ovogodišnjeg doigravanja, košarkaši Filadelfije su imali završno obraćanje medijima, za ovu sezonu.

Jedan od igrača koji je privlačio najviše pažnje bio je Džimi Batler, oko čije budućnosti se dosta spekuliše već duže vreme, a to je novinare i ovoga puta najviše zanimalo.

Iskreno mislim, da kucnem u drvo, da mogu da dobijem maksimalan ugovor gde god da odlučim da odem. Znači, ako govorimo o ugovoru na 4, ili 5 godina, smatram da će biti dosta ponuda i da zaslužujem takav ugovor. To je dosta novca, i više nego što je potrebno, ja ga već imam i od ovog ugovora dovoljno, ali bih ipak želeo da potpišem još jedan ‘max’ ugovor.

(Foto: Michael Bryant/philly.com)

– izjavio je Batler i dodao:

Naravno da ne isključujem povratak u Filadelfiju, ali ne želim ništa da obećavam. Ne znam ko ne bi želeo da igra ovde? Navijači su divni, ljudi u gradu, na ulici takođe. Ako daš sve od sebe i ako igraš na visokom nivou, svi će to ceniti i poštovaće te kao igrača. Bilo je ovo još jedno odlično iskustvo u mojoj karijeri i srećan sam što sam upoznao neke divne ljude u klubu, a i van njega.

Džimi Batler ima još godinu dana postojećeg ugovora, po kojem bi trebalo da inkasira još 19.8 miliona dolara, ali je ta poslednja godina igračeva opcija, koju će on sasvim sigurno odbiti. Koliko su u Filadelfiji voljni da mu ponude novi, jači ugovor i da li će ih neki tim preduhitriti u tome, saznaćemo nakon 1. jula, kada bi Džimi zvanično trebalo da postane slobodan igrač.

On je u plej-ofu prosečno beležio 19.4 poena, 6 skokova i 5.2 asistencije, dok je u seriji protiv Reptorsa bio najbolji strelac Siksersa sa 22 poena prosečno po meču.

Podelite vest: