Slobodni igrači: 10 najboljih krila

Slobodni igrači

Slobodni igrači: 10 najboljih krila

Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 30.06.2024. Foto: The Ringer

10. mesto

Nikolas Batum

Možda će mnogima biti čudno što se Francuz nalazi na ovoj listi, ali radi se o, i dalje, jako zahvalnom igraču. Batum je dugačak, sposoban šuter i dobar timski defanzivac. Nurs voli inteligentne igrače, a Nik svakako upada u tu kategoriju.

Po razmeni iz Los Anđelesa u Filadelfiju postao je bitan šraf Siksersa, iako to statistika ne dokazuje najvernije. Batum je igrač koji ne pati od ličnih brojki, radi male stvari i u svojoj ulozi značajno doprinosi ekipi.

Sigurni smo da bi veliki broj timova koji pretenduju na prsten voleo da ga ima u svojim redovima, ali verujemo da će izabrati da ostane u poznatoj sredini, timu koji mu odgovara i koji ga želi natrag.

Batumove najbolje igre došle su u finišu sezone, ali nažalost po njega, bile su to samo plejin utakmice, uz utakmice tek prve runde plej-ofa. Ovo velikom blokadom doneo je produžetak svom timu u petoj utakmici serije, nakon kog su smanjili zaostatak na 3-2.

Najbolju, poentersku utakmicu, Francuz je odigrao u plejin susretu protiv Majamija, kada je pogodio 6 trojki, uz najbitnije poene na utakmici.

Podelite vest: