Slobodni igrači: 10 najboljih visokih krila

Slobodni igrači

Slobodni igrači: 10 najboljih visokih krila

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2024. Foto: ESPN

1. mesto

Lebron Džejms

Šta reći o Kralju Džejmsu, što već nije rečeno? Suludo bi bilo pričati o njegovim kvalitetima, čak i sada, u ovim godinama. Odigrao je neverovatnu sezonu, ne prestaje da zapanjuje fanove, a nervira one koji jedva čekaju da mu vide leđa.

Čak i da se konačno „skući“ u ulozi druge opcije tima, verovatno bi i u ovom momentu bio, ako ne najbolja, onda među najboljim drugim opcijama lige. Da li biste, na primer, gledajući samo za narednu sezonu, pre imali u svojim redovima Lebrona Džejmsa ili MVP-ja finala lige, Džejlena Brauna?

Verujem da će mišljenje biti podeljeno, što je upravo i poenta, Džejms je još uvek neverovatan igrač i sigurno među 15-20 najboljih u ligi.

Otuda, dodatnu težinu nosi činjenica da je slobodan igrač ovoga leta. Lebron je imao opciju da produži ugovor sa Lejkersima, već će je tu opciju odbio i moći će da uđe u pregovore i sa drugim timovima.

Ok, svi ga očekujemo ponovo sa Lejkersima naredne sezone, pogotovo nakon što je drugar Redik upošljen kao glavni trener tima, međutim… i čudnije stvari su se dešavale u NBA!

Kako izvori Lejkersa prenose, Lebron Džejms je spreman da se oprosti od 19 miliona dolara godišnje, kako bi se Jezeraši spustili ispod granice budžeta i tako stekli pravo na “MLE”, izuzetak vredan 12 miliona dolara godišnje koji dobijaju timovi koji ne plaćaju porez. Sve to pod uslovom da Lejkersi taj izuzetak mogu da iskoriste i u svoje redove privole nekog kvalietnog igrača.

Podelite vest: