Dirk i zvanično: “Ovo je moja poslednja utakmica”

Dallas Mavericks Legende

Dirk i zvanično: “Ovo je moja poslednja utakmica”

Dallas Mavericks Legende
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 10.04.2019. Foto: nba.com

Legenda Dalasa i NBA košarke je po završetku sinoćne utakmice protiv Finiks Sansa objavio da se na kraju sezone povlači iz košarke i da je odigrao svoju poslednju utakmicu pred domaćom publikom.

Publika u Dalasu bodrila je Dirka Novickog 21 sezonu, a posle njegove poslednje utakmice pred njima, Dirk je ozvaničio odlazak u penziju.

Neka od najvećih NBA imena pojavila su se da uveličaju slavlje Dirkove neverovatne karijere, medju kojima: Čarls Barkli, Skoti Pipen, Leri Bird, Šon Kemp i Detlef Šremf. Pet Dirkovih idola iz mladosti.

Nakon što je popio pivo sa Čarlsom Barklijem i ostalim legendama, stigao je i do pres konferencije:

“Mislim da je ovo bilo očekivano. Mučio sam se sa stopalom cele sezone. To nije tajna. Nije u stanju u kojem bi trebalo da bude da bih mogao da se takmičim na visokom nivou 82 utakmice. Šta više, nisam se nijednom osećao bolje nego danas, ali bilo je pregršt tretmana tokom sezone – pilule, injekcije. Jednostavno nema smisla raditi ovo još jednu sezonu, iako bih voleo da budem ovde. Voleo bih da budem tu sa Kristapsom i sa Lukom i svim ovim momcima, da se zabavljamo i da ih naučim koliko mogu. Ali jednostavno fizički više nema smisla.”

Broj na dresu je 41, sezona u dresu Dalasa 21, titula šampiona 1. Ta jedna vredi više nego nečijih pet.

Odbio je oproštajnu turu. U legendu odlazi skromno, kako je to činio i tokom karijere. Poslednji vitez NBA lige.

Podelite vest: