San se pretvorio u košmar, reagovao Majkl Džordan!

Legende

San se pretvorio u košmar, reagovao Majkl Džordan!

Legende
Autor: Uroš Živković Datum objave: 19.04.2024. Foto: LADbible

Koliko je realno da vas izvuku sa tribina za vreme pauze na parketu, kako biste šutirali sa gotovo čitavog terena, a vi iskoristite šansu i pogodite? I to za nestvarnih milion zelenih novčanica! Verujemo da su šanse i manje od jednog procenta.

Ovo se desilo jednom navijaču Čikago Bulsa, ali…

Vratićemo se u daleku 1993. godinu i 14. april, na susret Čikago Bulsa i Majami Hita, koji nije čuven ni po ubedljivoj pobedi Čikaga, kao ni po 34 poena Majkla Džordana, već po događaju koji se desio tokom tajm-auta u trećoj deonici.

Naime, u toku treće četvrtine, za vreme tajm-auta, navijač Čikaga, Den Kalhon, dobio je priliku da šutira sa gotovo čitavog terena i potencijalnim pogotkom obezbedi više nego lagodan život sebi i svojoj porodici, jer je za prolazak lopte kroz obruč mogao da bude ,,teži” za neverovatnoh milion dolara!

Te sezone, pre čuvenog Dana, njih 19 se oprobalo u pokušaju da postanu milioneri. Niko nije bio ni blizu. Četiri godine ranije, jedan čovek je pogodio takav šut, ali je nagrada bila dosta skromnija. Navijač je tada osvojio ,,samo” automobil. Ovog puta ulog je bio mnogo veći.

Dan je sišao na parket, odlučio je da šutira sa jendom rukom, u stilu vrhunskog kvoterbeka, ispalio je loptu i…

… na ogromnu radost publike pogodio je ovaj neverovatan šut sa gotovo celog terena!

Raširenih ruku je slavio. U neverici! Popularna maskota Bulsa, Bik Beni je skakao od sreće, dok je majstor primao čestitke od igrača Čikago Bulsa, a nakon čestitki ,,običnih” igrača, lično mu je, zagrlivši ga, čestitao i veliki Majkl Džordan. Bio je to zagrljaj koji je vredeo kao i sama nagrada, plus pomenuti automobil od četiri godine pre.

,,Znao sam da će ući u koš, čim sam je izbacio iz ruke”, kratko je Dan prokomentarisao svoj magični pogodak.

Na kraju, heroj Ilinoisa je, simbolično, od Benija primio ogroman ček, a od sudije loptu, koju je katapultirao pre nego što je postao milioner.
Sve je u tim momentima delovalo kao nestvarno, kao jedan od najlepših snova, ali…

Gotovo u svakoj ovakvoj priči postoji jedno ,,ali”. ,,Ali” koje je javu, tačnije neverovatan san, pretvorilo ružan san.

Podelite vest: