Moglo je i gore

Atlanta Hawks

Moglo je i gore

Atlanta Hawks
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 11.01.2021. Foto: Bleacher Report

Strašan prizor sinoć u meču Šarlota i Atlante. Bogdan Bogdanović je prilikom prevodjenja lopte nezgodno stao, trpeo je prvo zglob, a zatim još ozbiljnije i koleno.

Slutili smo najgore. Prednji ukršteni ligamenti jako lako stradaju u ovim situacijama. Na sreću, Atlanta Hoksi donose nešto bolje vesti.

Avulzivna fraktura desnog kolena i koštana modrica. Jednako jezivo zvuči ova dijagnoza, ali je oporavak, saznali smo, znatno kraći. U prevodu avulzivna fraktura znači odvajanje dela kosti koja za sobom povlači ligament koji istu kost povezuje.

Narednih dana Atlanta Hoksi će predstaviti detaljni plan rehabilatacije, te da li će hirurški zahvat biti potreban. Ali ono što smo uspeli da saznamo jeste da je predvidjeni oporavak od 4 do 6 nedelja, s tim da naravno svaka povreda nosi svoju specifičnost. Podatke preneo poznati sportski terapeut, Džef Stots.

Bogdan nije sjajno počeo sezonu u dresu Hoksa, nedovoljni protagonizam, ali i manjak inicijative sa njegove strane pretvorili su se u njegove najslabije brojke u NBA karijeri. Nadamo se da će oporavak biti što kraći, da će se Bogdan vratiti još jači i ispraviti utisak slabog starta, u svom stilu.

Podelite vest: