Šta i kako dalje za Atlanta Hokse?

Atlanta Hawks

Šta i kako dalje za Atlanta Hokse?

Atlanta Hawks
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 14.07.2021. Foto: GQ

Ograničeno slobodan igrač, Džon Kolins.

Uf. Kakav plejof niz Džona Kolinsa. Mogu reći da sam bio poštovalac njegovih kvaliteta i ranije, ali nisam zamišljao da ima ovo u sebi. Pregršt bitnih – pobedničkih poteza. Kao što je menadžer Šlenk izjavio, dokazao je svoje ljudske kvalitete time što ni u jednom trenutku nije stavio sebe ispred tima, iako je mogao da uradi to, kao veliki broj igrača.

Samim tim je pozicionirao sebe još bolje pred dolazeće tržište slobodnih igrača. Po onome što je pokazao, ne sumnjamo da postoji bar nekoliko timova koji će Kolinsu ponuditi maksimalni ugovor.

Za one koji ne znaju, kada je igrač ograničeno slobodan njegov dosadašnji tim može da izjednači svaku ponudu koju igrač prihvati od strane drugog tima i na taj način ga zadrži u svojim redovima. Ukoliko dosadašnji tim, u ovom slučaju Atlanta, odbije da izjednači ponudu igrač prelazi u tim čiju je ponudu prvobitno prihvatio.

Kolins je u plejofu beležio 13.9 poena i 8.7 skokova, šutirao 55% iz igre, 36% za 3 poena i 83% sa linije za slobodna bacanja. Ipak, kao što smo već rekli, suva statistika ne može dočarati njegov doprinos u igri Atlanta Hoksa. Bilo bi apsolutno pogubno ukoliko bi odlučili da ne izjednače ponudu zainteresovanih timova.

Podelite vest: