Trejd: Portland šalje Atlanti Tarnera u zamenu za Bejzmora

"Trejdovi" Atlanta Hawks Portland Trail Blazers

Trejd: Portland šalje Atlanti Tarnera u zamenu za Bejzmora

"Trejdovi" Atlanta Hawks Portland Trail Blazers
Autor: Uroš Živković Datum objave: 24.06.2019. Foto: soaringdownsouth.com

Razmena igrača između Trejlblejzersa i Hoksa: put Atlante će Evan Tarner, a u suprotnom smeru Kent Bejzmor.

Kako prenosi uvek dobro obavešteni i pouzdani insajder, Adrijan Vojnarovski, ovaj trejd je klasična razmena igrača i predstavlja takozvani “cap neutral” dogovor, odnosno, neće imati značajnijeg uticaja na budžet ni jednih ni drugih. Oba igrača ulaze u poslednju godinu ugovora, a obojica imaju i slična primanja.

Ono što je namera u Portlandu, pre svega, je da se osiguraju u slučaju da ne uspeju da zadrže Rodnija Huda, a sva je prilika da ih očekuje taj scenario, s obzirom da Hud postaje slobodan igrač, a potražnja za njim je ogromna, pa su s toga doveli sličan profil igrača.

Što se tiče Hoksa, oni u Tarneru vide nekog ko bi mogao da bude mentor mladim igračima i nekoga ko je svakako mnogo svestraniji u svojoj igri od Bejzmora, što će njihovom mladom timu izuzetno koristiti.

(Foto: Kevin C. Cox/Getty Images)

Evan Tarner je imao sasvim solidnu sezonu iza sebe, zabeležio je i dva tripl-dabla, a imao je značajnu ulogu i u doigravanju. Iako u nekoliko mečeva nije uputio nijedan šut ka košu, imao je pregršt asistencija i skokova, odlično je organizovao igru te takozvane druge postave, a uspevao je i da pogodi kada je to njegovom timu bilo najpotrebnije. Prosečno je u regularnom delu sezone beležio 6.8 poena, 4.5 skoka i 4 asistencije. Ukupno je u Oregonu proveo 3 godine.

Kent Bejzmor je u minuloj sezoni izgubio status startera koji je imao u prethodnim godinama i spekulisalo se pred kraj sezone da bi mogao biti trejdovan. Odigrao je 65 mečeva, od kojih 37 u startnoj postavi i prosečno je beležio 11.8 poena, 4 skoka i 2.3 asistencije. On će promeniti sredinu nakon 5 godina provedenih u Atlanti.

Podelite vest: