Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 09.06.2021. Foto: Bleacher Report

Plejof utakmice su u žiži javnosti, sa razlogom, ali timovi koji su svoje učešće završili već se okreću letu i narednoj sezoni. Tako su zaključno sa današnjim danom čak četiri trenera napustilo svoju poziciju:

Teri Stots, Portland Trejl Blejzers.

(FOTO: Inside Sport)

Nakon devet manje-više uspešnih sezona, Teri Stots nije više trener Portlanda. Četvrti put u poslednjih pet sezona, Portland je svoje učešće u plejofu završio u prvoj rundi i to je bila kap koja je prelila čašu. U Portlandu se već okreću novim šefovima struke, a u žiži intersovanja su bili Čonsi Bilaps i Džejson Kid. Pomoćnik Lejkersa i nekadašnji slavni plejmejker, Kid, povukao je svoju kandidaturu na mesto glavnog trenera tima.

Stivi Kliford, Orlando Medžik.

(FOTO: CBS Sports)

Kliford je trener koji je izvlačio maksimum iz realno gledano limitiranog tima Orlanda. Stivi je Orlando vodio do prvog učešća u plejofu još od ere Dvajta Hauarda. Kako je tim krenuo u reizgradnju, nije bilo logično da Kliford ostane na čelu. Orlando će se verovatno okrenuti potrazi za mladjim trenerima.

Bred Stivens, Boston Seltiks.

(FOTO: Chowder and Champions)

U jednom od najvećih šokova prethodnih dana, Deni Ejndž je napustio svoju funkciju u upravi Bostona. Istu će preuzeti Bred Stivens, te tako ostaje upražnjeno mesto glavnog trenera. Kao i za posao u Portlandu, Džejson Kid i Čonsi Bilaps figuriraju kao kandidati.

Nejt Bjokgren, Indijana Pejsers.

(FOTO: TalkBasket)

Momak koji je bio na vrućoj stolici još od sredine sezone, kada se pročulo da je izgubio kontrolu nad svlačionicom i svojim stručnim štabom, te predstavljen kao težak za saradnju. Bjokgren nije imao ni sreće sa povredama igrača, veliki broj propuštenih utakmica nekih ključnih šrafova tima. Prvi favorit za upražnjeno mesto trenera tima je niko drugi do Teri Stots. Čini se da iskusni stručnjak neće previše čekati na novi posao.

Podelite vest: