Keni Etkinson i njegov stručni štab pred potpisom novih ugovora

Brooklyn Nets

Keni Etkinson i njegov stručni štab pred potpisom novih ugovora

Brooklyn Nets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.04.2019.

Etkinson radi fenomenalan posao otkada je stigao u Bruklin. Ekipa koja je predstavljala ruglo lige prethodnih sezona na pragu je plejofa, sa jako limitiranim resursima. Od samog dolaska, iako to nije odmah rezultiralo u većem broju pobeda, videla se nova disciplina i vizija u igri Netsa.

Bruklin se nalazi na sedmoj poziciji na Istoku, samo četiri meča do kraja regularnog dela sezone. Netsi su pobedili u 20 mečeva u njegovoj prvoj sezoni, te 28 u drugoj, a trenutno su na skoru 39-39. Ovaj stručni štab je razvio nekoliko igrača i podigao ih na visine koje niko nije očekivao ovako rano, pre svega Diandjela Rasela, Spensera Dinvidija i Kerisa Leverta.

“Imaju elitni nivo treninga. On je jedan od najcenjenijih trenera u našem poslu zbog svega što je uradio u prethodnih par godina” rekao je Rik Karlajl.

Još jedan cenjeni trener i bivši nadredjeni, Majk Budenholzer, imao je šta da kaže: “Voleo bi da Keni bude trener godine. Mislim da on to zaslužuje. Ono što je on uradio u dve ili tri godine koliko je tamo, kultura, način na koji se takmiče, način na koji igraju na obe strane terena – mislim da i te kako zaslužuje.”

Adrian Vojnarovski je danas objavio kako su Keni Etkinson i njegov stručni štab pred potpisom novih ugovora sa timom. Apsolutno zasluženo.

Podelite vest: