Predstavljanje draftovanih igrača, Šarlot Hornetsi

Analiza drafta Charlotte Hornets

Predstavljanje draftovanih igrača, Šarlot Hornetsi

Analiza drafta Charlotte Hornets
Autor: Datum objave: 17.08.2021. Foto: Wallpaper Abyss - Alpha Coders

11.pik – Džejms Buknajt

Ovaj momak koji igra na poziciji 2 je visok 196 cm i rođen je 18. septembra 2000. u Bruklinu. Svoju koledž karijeru je proveo igrajući za Univerzitet Konektikat ( ‘UConn Huskies’ ).  Već u prvoj sezoni se pokazalo da se radi o dobrom napadaču, što su igre u nastavku i potvrdile. Njegov stil igre je strogo fokusiran na poentiranje, sa solidnim defanzivnim potencijalom.

Prošle sezone njegov prosek poena je bio preko 18, Buknajt se u napadu najviše opredeljuje za završnicu na obruču i to se  može navesti kao njegov dosadašnji zaštitni znak. Procenat šuta iz igre mu je bio preko 67 posto, ali treba napomenuti da mu je šut za 3 poena slabija strana, što mu u NBA ligi može stvarati dodatan problem, a nije se pritom pokazao ni kao ‘catch and shot’ materijal. Voli da poenima završi ‘alley-up’ dodavanja, i jako dobro kontroliše svoju brzinu u promeni kretnje tokom prodora.

U suštini, zaista dosta mesta za napredak. Nije nadaren sposobnošću da proigrava saigrače, što prosek od 1.8 asistencija najbolje oslikava, umeo je da se bespotrebno ‘zaleće’ u gužvu prilikom odigravanja ‘pick’n’roll-a’ sa višim igračem i time sebi stvarao neugodnosti, koje su rezultirale  sa nemalim brojem izgubljenih lopti. U vođenju iste ponekad ima problema da je sačuva, ali to svakako nije njegov najveći problem. Što se odbrane tiče, u tom segmentu je vrlo solidan, voli da udvaja igrača i time dodaje krađe na svoj konto, jedino što mu ponekad fali koncentracije u zatvaranjima prema svom reketu. Nije se loše pokazao ni kao defanzivac na postu, a prilikom tih zadataka zna da sebi pridoda i neke važne skokove.

Za kraj treba reći da ovo nije loš izbor Hornetsa, bek koji pre svega ume da sam sebi stvara prostor za šut i koga za sada, s razlogom, porede sa Džordanom Klarksonom. Čini se da će za klupu Šarlota ovo biti dobar fit.

Podelite vest: