Predstavljanje draftovanih igrača, Šarlot Hornetsi

Analiza drafta Charlotte Hornets

Predstavljanje draftovanih igrača, Šarlot Hornetsi

Analiza drafta Charlotte Hornets
Autor: Datum objave: 17.08.2021. Foto: Wallpaper Abyss - Alpha Coders

19. pik - Kaj Džons

Centar sa Bahama, 211 cm visoki Kaj Džons, rođen je 19. januara 2001. u Nasauu. Na ovogodišnjem draftu selektiran od strane Njujork Niksa, a potom odmah trejdovan u Hornetse. Momak koji je trenirao skok u dalj, a košarkom počeo da se bavi u petnaestoj godini svoju koledž karijeru je proveo u timu Teksasa.

Igrač koji svoj fokus usmerava više ka odbrani i trudi se da taj segment unapredi što više. Ipak prvo treba spomenuti napadačke karakteristike od kojih je glavna igra u tranziciji. I pored zavidne visine, prilično je brz tako da ume da lako pobegne igračima koji su zaduženi da ga prate, pogotovo na otvorenom putu ka košu. Obožava da kuca, mada ni ostali pokušaji postizanja poena nisu mnogo loši, može da gađa poludistancu a procenat šuta za 3 poena mu je preko 38 procenata, sa ipak ne previše uzetih pokušaja. Voli da direktno napadne koš iz ugla odmah posle dobijenog pasa, lak je na nogama ali mora da poradi  na sopstvenom balansu, jer se dešava da nekada i olako izgubi ravnotežu, mada odnos pokretljivosti i visine mu je sasvim u redu. Ima potencijala da bude dobar ‘two-way’ igrač, a kao i većina rukija, ima dosta prostora za poboljšanja.

O igri na skoku će morati da povede dosta računa, a inače je bolji u kategoriji ofanzivnih. Procenat blokada mu je ispod 1 po meču, prvenstveno zbog manjka budnosti i slabijeg praćenja igrača koju utrčavaju ispred njega u prazan prostor. Imao je nekoliko zanimljivih asistencija sa niskog posta ka spoljnim igračima za vreme minule sezone ali ume da odluku donese sporo i time izgubi loptu. Džons je takođe igrač koji ima solidnu tehniku šuta sa linije bacanja i verovatno mu to neće predstavljati najveću muku u nadolazećoj karijeri.

U timu Šarlota biće verovatno rezerva novopridošlici Mejsonu Plamliju, a u njegovom dosadašnjem načinu igre se vide primese Paskala Sijakama i Džerena Džeksona, te se može očekivati da to bude igrač koji podjednako ulaže i u napad i u odbranu.

Podelite vest: