Predstavljanje draftovanih igrača, Šarlot Hornetsi

Analiza drafta Charlotte Hornets

Predstavljanje draftovanih igrača, Šarlot Hornetsi

Analiza drafta Charlotte Hornets
Autor: Datum objave: 17.08.2021. Foto: Wallpaper Abyss - Alpha Coders

Pikovi druge runde

Prvo treba spomenuti srpskog košarkaša, Balšu Koprivicu, sina čuvenog Slaviše Koprivice koji je svojevremeno kao igrač bio deo Partizanovog tima s kojim je osvojio Evroligu ’92. Balša je biran sa 57. pozicije, ali je trejdovan u Detroit Pistonse gde će okušati svoju sreću i probati da pokaže kvalitet.

Oni koji će igrati za Šarlot su Džej Ti Tor i Skoti Luis. Tor je draftovan sa 37. pozicije i prošle sezone je igrao za Oburn ( ‘Auburn’ )Univerzitet. Momak sa Nebraske, južno-sudanskom porekla, visok je 208 cm i igra na poziciji krila. Na koledžu je odigrao jednu sezonu i beležio preko 9 poena u proseku, takođe dobar procenat blokada od 1.4 kao i 5 skokova po meču. Vrlo je agilan i pokretljiv, ne libi se da proba i za 3 poena ukoliko mu se ukaže prilika, a još gora stvar po njegove čuvare je to što je levoruk. Reč je o dobrom defanzivcu, veoma istrajnom i upornom. Prilikom izbora, poznati novinar Džonatan DeLong se našalio da Tor zbog svog prezimena ( gde aludira na jednog filmskog junaka ) može da učini dosta dobrih stvari za svoju ekipu.

Hornetsi su birali još jednog pika druge runde, sa 56. pozicije je stigao Skoti Luis. Rođen je u Bronksu, Njujork, 2000. je godište. Igra na poziciji beka, a poslednje 2 sezone je branio boje Floride. Momak koji je dobar u tranziciji i napada obruč, potpisao je ‘two-way’ ugovor sa Šarlotom i glavna karakteristika njegove igre je odbrana, takođe se predviđa da uz adekvatan rad može postati jedan veoma kvalitetan ‘on-ball defender’, tj. neko ko ume da čuva igrača koji vodi loptu i da time onemogući njegovo dalje proigravanje.

Ovde valja spomenuti i još dva Šarlotova rukija, Di Džej Kartona sa Market Univerziteta i Arnoldasa Kulboku, koji je pristigao iz Bilbaa i koji će nastupati za Grinsboro, filijalu Hornetsa u NBA G ligi. Šarlot po mišljenjima mnogih nije loše mesto za napredak mladih igrača, ali ipak ne uspevaju da ih zadrže na duže staze, pogotovo u ovo vreme kada dosta igrača gleda ka odlasku u neki tim koji već ima dosta zvezda na okupu i koji ima više izgleda za osvajanje naslova prvaka, a treba reći i da Šarlot kao sam grad nije najpopularnija destinacija. To je svakako neka druga tema a ovi igrači ipak treba da se fokusiraju na, za sada, sopstveni napredak, nadavši se da će rezultati vremenom pristići.

 

Podelite vest: