Aleks Karuzo, srce i duša odbrane Čikaga

Chicago Bulls

Aleks Karuzo, srce i duša odbrane Čikaga

Chicago Bulls
Autor: Datum objave: 13.11.2021. Foto: The Spun

Na pijaci slobodnih igrač, Aleks Karuzo se ne bi bunio da je ostao u Lejkersima. Tim iz Grada anđela  je bio sužen sa budžetom, pa su njegove usluge i zahtevi bili veći od onoga što su  mu oni zapravo mogli ponuditi, što je i sam Aleks rekao u podkastu Džej Džej Redika.

U Lejkersima je u poslednje dve sezone bio na indetičnom broju ukradenih lopti, 1.1 po utakmici. Napadački možda i limitiran u nekom pogledu, ali dovoljno požrtvovan da svoje mane pokrije igrom u odbrani.

Karuzo se  tako odlučio za Bulse, 38M$ na četiri godine, čini se odličan posao za obe strane. U svakom slučaju nadogradnja na Tomasa Šatoranskog, koji je takođe imao neke pristojne partije, ali Karuzo je stepenik više. Ako trebate nekog da vam unese zdravu atmosferu ili možda donese delirijum u areni, tu je svakako Karuzo u samom vrhu lige. Radi svoj posao, što bi se reklo. Ima Lonza, Demara, Lavina i Vučevića koji su zaduženi za napadačku stranu parketa.

On sam ne nosi preveliki teret ofanzivno, ali je zaista pametan igrač, koji zna da organizuje napad i pogodi kada je potrebno. Defanzivno, možda i radi najveći posao u ekipi, jako dobro se dopunjuje sa Lavinom, a kada je na terenu sa Bolom, prave strašnu odbrambenu kombinaciju.

Protiv Dalasa je imao čak šest ukradenih lopti, čime je izjednačio lični rekord. Nakon 11 odigranih utakmica, on je prvi po broju ukradenih lopti u ligi – 2,6. Sve dodatno dobija na značaju kada se zna da u igru ulazi sa klupe.

Komandant odbrane Bulsa, Aleks Karuzo.

 

Podelite vest: