Kuzma rešio utakmicu

Cleveland Cavaliers Washington Wizards

Kuzma rešio utakmicu

Cleveland Cavaliers Washington Wizards
Autor: Datum objave: 11.11.2021. Foto: Washington post

Kajl Kuzma je pogodio trojku na 12 sekundi do kraja, pošto su Vašington Vizardsi postigli poslednjih pet poena u pobedi nad Klivlend Kavalirsima rezultatom 97-94 u sredu uveče.

Darijus Garland je promašio otvorenu trojku u narednom posedu Klivlenda, a Kori Kispert je otišao na polaganje, te ga i realizovao na 0.7 sekundi do kraja.

„Ovo je pobeda karaktera“, rekao je trener Vizardsa, Ves. „Naša akcija je bila odlična i imam svo poverenje u Kajla. Klinac je već radio to ranije.”

Kuzma je postigao 12 od svoja 22 poena u četvrtoj četvrtini, uključujući dve trojke u poslednjih 26 sekundi. Montrezl Harel je predvodio Vizardse sa 24 poena i 11 skokova. Bredli Bil je postigao 13 poena, 7 skokova i 7 asistencija.

Riki Rubio je postigao 20 poena za Kavalirse, ali je promašio jedno od dva slobodna bacanja na 16 sekundi do kraja i ostavio prednost Vašingtonu 94-92. Kuzma je odmah po prijemu lopte od Bila šutnuo trojku i pogodio, čime je Vizardsima doneo jedino vođstvo u drugom poluvremenu.

„Nismo bili na adekvatnom nivou prve tri četvrtine” rekao je Kuzma, koji je šutirao 4 od 5 u poslednjoj deonici. „Za nas da pobedeimo ovakvu utakmicu, to je pre svega velika moralna pobeda.”

Klivlend je tražio svoj prvi niz od pet pobeda još od 28. marta 2018. godine – poslednje sezone Lebrona Džejmsa i njegovog drugog boravka u franšizi.

Novajlija velikana Evan Mobli i Garland postigli su po 19 poena, a Džeret Alen je imao 13 poena i 10 skokova za Kavse. Klivlend je imao najveće vođstvo na utakmici sa 80-70 na 10:43 do kraja kada je Garland pogodio za trojku.

„Zaista su navijači krivi što su oni izgubili“, rekao je Kuzma. „Postojao je natpis na kome je pisalo: ”Lebron je osvojio Kuzmi njegov prsten”, a oni su samo pričali previše. Pa, rekao sam tim momcima: „Bez Lebrona, Klivlend bi bio sranje.“ Kuzma je završio sa stilom.

Kavalirsi su odigrali svoju prvu utakmicu bez najboljeg strelca Kolina Sekstona, koji je van terena na neodređeno vreme pošto je u nedelju u Njujorku pocepao meniskus na levom kolenu. Ajzak Okoro je počeo kao bek nakon što je propustio sedam utakmica zbog nategnute leve tetive.

Bredli Bil, čija je baka preminula u utorak, promašio je svojih prvih 10 šuteva i završio sa 4 od 19 iz igre. Drugi bek Vizardsa, Spenser Dinvidi postigao je 11 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

„Hvala mojim saigračima, pobedili su u ovoj utakmici“, tiho je rekao Bil. ”Bio sam tamo. Nikada nisam izgubio nikog bliskog, tako da ne znam šta da radim, ne znam kome da idem. Moja baka, bila je kao moja mama.”

Podelite vest: