Dvajt Pauel produžio ugovor sa Dalasom

Dallas Mavericks

Dvajt Pauel produžio ugovor sa Dalasom

Dallas Mavericks
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 07.07.2019. Foto: yongemag.com

Ono što je novinar Mark Stajn pisao početkom meseca, od danas je i zvanično. Košarkaš Dalasa, Kanađanin, Dvajt Pauel, definitivno će i naredne sezone nositi dres Dalas Meveriksa, jer je dogovorio trogodišnji ugovor vredan 33 miliona dolara.

Pauel, koji pokriva poziciju centra i krilnog centra, imao je dobru sezonu iza sebe, u kojoj je uglavnom ulazio sa klupe i beležio 10.6 poena po meču, uz 5.3 skokova.
Kanađanin je ‘eksplodirao’ nakon ‘All-Star’ pauze, kada je uglavnom bio starter. U tom periodu je beležio gotovo 15 poena u proseku, uz 7.5 skokova i 2.5 asistencije.

Koliko je Dvajt Pauel bitan za ekipu iz Teksasa svedoči i izjava trenera Dalasa, Rika Karlajla:

,,On je jedan od mojih najdražih igrača ikada. Najdraži zbog njegovog pristupa, doslednosti, želje da se takmiči, zbog njegove želje da bude dobar saigrač.”

Dalas će sledeće sezone imati više nego solidnu centarsku liniju, koja može da bude od ključnog značaja u narednom periodu, jer Pauel nije klasičan centar i veoma je opasan u piku, što smo mogli da vidimo prethodne sezone, kada je bilo pregršt takvih kombinacija, posebno sa Lukom Dončićem. Takođe, veoma je snažan i korektan je defanzivac. Pauel bi mogao da igra u tandemu sa Kristapsom Porzingisom, koji će sa Lukom Dončićem biti glavni stub Dalasa narednih godina.

Veoma dobar posao su uradili u Dalasu u prethodnom periodu, te se čini da bi ovi momci mogli da budu pretnja svojim rivalima na Zapadu.

Podelite vest: