Analiza drafta, Detroit Pistonsi

Analiza drafta Detroit Pistons

Analiza drafta, Detroit Pistonsi

Analiza drafta Detroit Pistons
Autor: Ivan Vujošević Datum objave: 19.08.2021. Foto: Google

Od “loših momaka” i šampiona iz 2004. Pistonsi poslednjih 10 godina nisu ni blizu izazivača za titulu. Prvi put nakon 1970. Detroit je dobio svog prvog pika. Kejd Kaningem se odmah nametnuo kao ime koje će Adam Silver izgovoriti na draftu.

Nakon drugog najgoreg skora u ligi u prošloj sezoni, mladoj ekipi Pistonsa potreban je lider na terenu, Kilijan Hejs se nije pokazao kao neko ko može da kordinira ekipom na terenu. Lider tima prošle sezone bio je jedan od finalista za nagradu igrača koji je najviše napredovao, Džerami Grent, kojem je  izostojala pomoć saigrača u trenucima kada je to bilo najpotrebnije.

Nakon biranja Kejda na draftu, Detroit je napravio solidne poteze na tržištu slobodnih agenata. Počelo je trejdovanjem Mejsona Plamlija i 37. pika u Hornetse za 57. pik. Plamli, iako je imao solidnu sezonu trejdovan je u Šarlot da bi se stvorio dodatan novac za potpisivanje novih igrača. Potpisan je Keli Olinik za 37 miliona za 3 godine, koji je nakon trejda u Hjuston počeo da igra sjajno. Detroit je produžio ugovor iskusnom treneru Dvejnu Kejsiju, a neka od poznatih imena iz prošle sezone, poput Korija Džozefa i Sabena Lija, su se vratila u Pistonse.

Podelite vest: