Golden Stejt – Hjuston, lista sudija dodatno rasplamsala vatru

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of

Golden Stejt – Hjuston, lista sudija dodatno rasplamsala vatru

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.04.2019. Foto: Yahoo Sports

Ogromna bura se digla prethodnih dana kao nastavak prve utakmice u Orakl Areni. Iz Hjustona su bili izuzetno nezadovoljni sudjenjem, a najglasniji je bio najbolji igrač tima. Džejms Harden je i javno kritikovao sudjenje, dok je Kris Pol zbog nezadovoljstva u finišu meča odgurnuo sudiju i zaradio isključenje.

Poslednja dešavanja samo će doliti ulje na vatru. Po spisku koji je napravljen još pre prvog meča, jedan od trojice sudija večeras biće Skot Foster. Za one koji nisu upućeni – Harden, Pol, kao i čitava ekipa Hjustona su već duže vreme u otvorenom sukobu sa pomenutim arbitrom.

(FOTO: Sporting News)

Poslednji čin desio se u februaru, Foster je bio deo sudijske ekipe koja je bila zadužena za utakmicu izmedju Lejkersa i Raketa u Los Andjelsu. Harden je na tom meču tek drugi put zaradio šest ličnih greški, od kojih je većina bila u napadu. Nakon meča Harden je javno kritikovao sudiju i zaradio kaznu:

“Skot Foster čoveče, ja nikada stvarno ne pričam o sudjenju, ali on je jednostavno bezobrazan i arogantan. Mislim, ne možeš ni da pričaš s njim tokom utakmice. Nije uopšte o toj odluci. O onome je ko je na terenu. Prilično je frustrirajuće. Ne može da imaš razgovor, odmah dobijaš tehničku.”

“Prošle godine u finalu Zapada mislim da je sudio na par naših utakmica. To traje. Niko se nije pozabavio time. Sigurno je lično. Sigurno. Mislim da on ne bi trebao da sudi naše utakmice više, iskreno.”

Foster od te utakmice više nijednom nije sudio Raketama, do večeras.

(FOTO: Newsweak)

U poslednje tri sezone, računajući i plejof utakmice Džejms Harden je nastupao na 256. Isključujući faul je zaradio na samo četiri. Na tri od te četiri utakmice Skot Foster je bio deo sudijskog tima.

Izmedju Golden Stejta i Hjustona traje pravi rat što se sudjenja tiče nakon prvog meča serije, a posle ovoga će tenzija čini se biti samo veća.

Podelite vest: