Finiks – Klipersi, 1:0 (ocene)

LA Clippers Phoenix Suns Plej-of

Finiks – Klipersi, 1:0 (ocene)

LA Clippers Phoenix Suns Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.06.2021. Foto: ABC15 Arizona

Ocene Finiks Sans

Devin Buker – 10

Treća “desetka” u ovom plejofu, a dve od te tri zadužio je Devin Buker. Nije bilo Kris Pola, te je Buker morao da podigne dodatni teret. Uspeo je u tome, u velikom stilu. Buker je upisao jedan do retkih 40+ poena tripl dabl u plejofu. Sa tolikom lakoćom. Našao je savršeni balans izmedju traženja svojih poena i saigrača, enigma koju Klipersi nisu uspeli da reše tokom čitavog meča.

Diandre Ejton – 8

Ejton nastavlja da potvrdjuje epitet najprijatnijeg iznenadjenja Sansa ove sezone, pogotovo u plejofu. “Small ball” koji nikako nije mogao da kazni Rudi Gober tokom čitave serije protiv Klipersa, Sansi su eksploatisali i hranili Ejtona, koji je većinu situacija rešavao poenima. 10 od 14 iz igre, novi dabl dabl mu je izmakao za jedan skok.

Mikal Bridžes – 8

Nije Bridžes imao šutersko veče kakvih je bilo protiv Nagetsa, ali su njegovi poeni dolazili u pravo vreme, a defanzivne zadatke je po navici obavljao perfektno.

Dže Krauder – 7,5

Igrao je sa samopouzdanjem, nastavio trend koji je započeo u ovom plejofu i to se ogleda u solidnom šuterskom izdanju. Ipak, u par navrata je malo kasnio sa rotacijama, što su Klipersi znali da kazne. Otuda i -12 na terenu, najslabije u ekipi, ali ne možemo sve pripisati Krauderu.

Kamerun Pejn – 7,5

Novopečeni starter je takodje nastavio sa jako dobrim partijama. Malo igrača je uspevalo da ostane ispred Pejna kada ovaj krene na prodor u plejofu do sada, pa je tako bilo i sinoć. Momak koji je do nedavno bio slobodan igrač nastavlja da potvrdjuje svoj kvalitet. Vidno je prisutan uticaj Krisa Pola u njegovoj igri.

Kamerun Džonson – 7,5

Moguće da nijedan igrač u ovom plejofu ne igra sa više smirenosti i staloženosti u svojoj ulozi od Džonsona tokom plejofa. Nijednom nije previše štrčao, ni na jednu stranu. Sansi znaju šta dobijaju u njemu, odličnog šutera i vrhunskog timskog igrača na obe strane terena.

Tori Kreg – 7,5

Najboljih +18 od svih igrača na terenu sinoć. Po ko zna koji put energijom, ali i preciznim šutem spolja Kreg budi publiku u Arizoni i donosi momentum Sansima. Najveća greška Nagetsa u prošlom prelaznom periodu.

Dario Šarić – 7

Imao je puno problema sa Demarkusom Kazinsom u prvom delu, da bi se konačno stabilizovao u nastavku. Podelio par lepih asistencija nakon kratkog rola.

Ituan Mur – 7

Mur je uskočio u rotaciju nakon odsustva Pola i igra u Pejnovoj ulozi sa klupe. Bio je primetan mali grč, ali Mur je Montijev vojnik koji će nastaviti da dobija minute dok god nema Pola i verovatno igrati sa više samopouzdanja u nastavku serije.

Monti Vilijams – 8

Najbolji pokazatelj Montijevog rada je taj da koji god igrač se nadje na terenu je spreman da odradi svoj posao na kvalitetan način. Da zna koji je njegov zadatak i da ga ispunjava sa pravim pristupom. Protok lopte Sansa nastavlja da oduševljava.

Podelite vest: