Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 05.08.2021. Foto: The New York Times

U jednoj od komplikovanijih razmena ikada, Spenser Dinvidi potpisaće trogodišnji ugovor sa Vašington Vizardsima, težak 62M$.

Razmena izmedju Lejkersa i Vizardsa u kojoj je centralni deo bio Rasel Vestbruk sada je proširena i uključuje pet timova, izmedju kojih i Bruklin koji je nakon “sign and trade” dogovora poslao Dinvidija u Vašington.

Vašington dobija: Spensera Dinvidija, Kajla Kuzmu, Montreza Herela, Kentavijus Kaldvel-Poupa, Erona Holideja i Ajzeu Toda (31. pik na draftu od pre nekoliko dana)

Bruklin dobija: Pika druge runde za 2024. godinu, pravo zamene pika druge runde za 2025. godinu (biraju boljeg od pikova Vizardsa i Golden Stejta) prava na Nikolu Milutinova, ali najvažnije izuzetak u budžetu kao prozivod razlike plata u razmeni u iznosu od 11.5M$.

Lejkersi dobijaju: Rasela Vestbruka, pika druge runde za 2024. godinu (slabije plasiranog izmedju pikova Vizardsa i Grizlisa) i pika druge runde za 2028. godinu.

San Antonio dobija: Čendlera Hačinsona, pika druge runde za 2022. godinu (najbolje plasiranog od Čikaga, Detroita i Lejkersa)

Indijana dobija: Ajzeu Džeksona (22. pika na draftu od pre nekoliko dana)

Dinvidi je i pored teške povrede zbog koje je propustio najveći deo prošle sezone zaradio ozbiljan ugovor i biće startni plejmejker Netsa naredne sezone. Pogled na sada već jako kvalitetan sastav Vašington Vizardsa napravićemo u toku dana.

Podelite vest: