Milvoki – Finiks, 2:2 (ocene)

Milwaukee Bucks Phoenix Suns Plej-of

Milvoki – Finiks, 2:2 (ocene)

Milwaukee Bucks Phoenix Suns Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.07.2021. Foto: NBA India

Milvoki Baks

Janis Adetokumbo – 9,5

Apsolutna dominacija. Čudo prirode. Šta sve radi na terenu u ovom finalu, lako je ljudima da zaborave kakvu povredu doživeo pre samo dve nedelje. Nekoliko vanserijski poteza, ali izdvaja se blokada Ejtonu na pokušaju alejupa, u momentima kada je Milvoki vodio sa samo dva poena razlike. Ta blokada je napravila najveću razliku.

Kris Midlton – 9,5

Koliko je Janis bio dominantan u odbrani, toliko je Midlton bio u napadu. Pogotovo u poslednjoj četvrtini. Sijaset pogodjenih šuteva sa poludistance. Duo Baksa u punom sjaju.

Džru Holidej – 7,5

Desetka za igru u odbrani, petica u napadu. Realna srednja ocena.

Bruk Lopez – 7

Potez Budenholzera da ga “ukloni” iz postave verovatno je spasio Bakse. Nije ga išao šut spolja ponovo, a niža petorka Milvokija je odradila savršen posao.

Pi Džej Taker – 7

Bez poena, sa mnogo truda. Iznudio dva Bukerova prekršaja. Znao je da odigra i bolje u odbrani naravno, ali kada je talentovanim napadačima dan, mnogo truda može da prodje i bez učinka nažalost po Pi Džeja.

Bobi Portis – 7

Bez velikog doprinosa Portisa, ali sa energijom koja će uvek podići navijače. Maksimalno borbeno, što je njegova obaveza.

Pet Konaton – 8,5

Mislim da sam spreman da krunišem Peta u najboljeg igrača uloge, ili igrača sa klupe tokom ovog plejofa. Ima veliku konkurenciju, što u timovima koji su već ispali, što u protivničkoj ekipi finalisti, ali Konaton nastavlja da igra vrhunsku košarku, a pre svega da pravi poteze koji donose prevagu u korist njegovog tima. Vraćao je dva puta trojkama Milvoki u život u poslednjoj deonici, ali bi i pored toga najpre izdvojio ofanzivni skok i poene u momentima kada je Finiks mogao da se odlepi u finišu meča.

Džef Tig – 7

Bad mu ponovo veruje, dobija minute ispred Forbsa, čini se i kao da je on povratio malo samopouzdanje. Dobar u organizaciji igre i donosi pozitivne stvari iako čini mi se nije pogodio iz igre.

Majk Budenholzer – 8,5

Budenholzer nastavlja da zapušava usta kritičarima. Korekcije koje vrši prilikom svakog prekida, varijacija visokih i niskih postava donose prednost Milvokiju u ovom dvomeču.

Podelite vest: