Uspeh se nagrađuje, Baksi produžili ugovor generalnom menadžeru Džonu Horstu

Milwaukee Bucks

Uspeh se nagrađuje, Baksi produžili ugovor generalnom menadžeru Džonu Horstu

Milwaukee Bucks
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 08.06.2019. Foto: nba.com

Posle najuspešnije sezone u prethodne dve decenije, čelnici Milvoki Baksa rešili su da produže ugovor generalnom menadžeru Džonu Horstu.

(FOTO: nba.com)

Detalji ugovora nisu poznati, ali radi se o višegodišnjem produžetku saradnje.

U dvogodišnjoj eri kao generalni menadžer, Horst je sa Baksima ostvario 104 pobede i 60 poraza, a Milvoki je ovu sezonu završio sa skorom 60-22, najboljim u regularnom delu.

Ekipa se u obe sezone plasirala u plej-of, a prošlogodišnje ispadanje u prvoj rundi nadogradili su ovogodišnjim finalom konferencije, gde su zaustavljeni od Toronto Reptorsa.

Vlasnici Baksa izuzetno su zadovoljni Horstovim radom, koji je svojim potezima stvorio sjajan roster i na čelo ekipe doveo trenera Majka Budenholzera.

“Džon je vođa i njegove odluke bile su krucijalne u transformisanju Baksa u šampionsku organizaciju” rekli su Ves Edens, Mark Lesri i Džejmi Dinan, vlasnici franšize. “Pametno je vukao poteze i zajedno sa trenerom Budenholzerom i još nekim ljudima je uradio sjajan posao u povezivanju košarke i poslovnih strana naše organizacije. Uzbuđeni smo zbog budućnosti tima i prepuni samopouzdanja da će nas Džon odvesti na sam vrh.”

Horst se u svom obraćanju medijima zahvalio vlasnicima na poverenju, kao i stručnom štabu, a posebne rečni zahvalnosti imao je za igrače. Najavio je borbu za šampionsku titulu u godinama koje dolaze.

Podelite vest: