Milvoki ispustio 21 poen prednosti i izgubio

Milwaukee Bucks New York Knicks

Milvoki ispustio 21 poen prednosti i izgubio

Milwaukee Bucks New York Knicks
Autor: Datum objave: 06.11.2021. Foto: New York Post

U sinoćnjem meču su se sastali Milvoki Baksi i Njujork Niksi. Džulijus Rendl je bio glavna figura večeri sa 32 poena i 12 skokova, dok je ekipa Njujork Niksa uspela da obriše zaostatak od 21 poena razlike i da pobedi Milvoki Bakse sa 113-98.

Derik Rouz je ponovo zasijao, te je na svoj konto upisao 23 poena ušavši sa klupe, dok Beret dodao je 20 poena, što je bilo i više nego dovoljno da se poraze aktuelni NBA šampioni na njihovom parketu.

Janis Antetokounmpo je postigao 25 poena, dok je Grejson Alen postavio svoj ovosezonski rekord od 22 poena.

Baksi, koji su prekinuli niz od tri poraza u pobedi nad Pistonsa u Detroitu, poveli su u ranoj fazi utakmice. Milvoki je ubacio četiri trojke i tako napravio prednost od 38-17 posle prve četvrtine. Alen je imao 14 poena i četiri skoka u prvoj četvrtini, dok su Baksi šutirali 50% iza linije za tri poena. Njujork je šutirao samo 3 od 16 za 3 poena u prvoj četvrtini.

Milvoki je dobio preko potrebno pojačanje povratkom Džrua Holideja, koji je propustio pet uzastopnih utakmica zbog uganuća levog skočnog zgloba. Holidej je završio utakmicu sa 10 poena za 20 minuta provedenih na parketu.

Niksi, koji su prošle sezone pobedili u dve od tri utakmice protiv Baksa, nisu odustali nakon sporog početka, oni su prvo smanjili prednost Baksa na pet poena sredinom druge četvrtine. Njujork je na poluvremenu gubio sa 63-56. Rouz je iskočio u prvi plan za ekipu Njujorka sa 10 poena ušavši sa klupe u drugoj četvrtini, tokom koje su Niksi bili bolji od Baksa sa 37-25.

Majk Budenholzer je izjavio ”Trener Tibodo uvek radi odličan posao sa svojom ekipom. On izvlači najbolje iz njih. Mislim da su Furnije i Kemba stvarno dobri šuteri iza linije za tri poena. Ako se osete komforno na terenu, ubaciće vam mnogo trojki. Džulijus Rendl je veliki deo njihove slagalice. Moraš se posebno pripremati za čuvanje njega.”

Njujork je ostao blizu tokom cele treće četvrtine i na kraju je izjednačio rezultat na 2:14 do kraja tog perioda. Beretovo polaganje manje od minute kasnije donelo je Njujorku vođstvo od 82-81. Rouz je potom pogodio trojku i doneo prednost Niksima od 85-81.

Njujork je vodio sa 88-83 posle tri četvrtine, okončavši period sa vanbalansnom trojkom Imanuela Kviklija i dostigao najveće vođstvo do tog momenta.

Niksi su kontrolisali igru tokom četvrte četvrtine, koristeći prednost baš lošeg šuta Baksa. Vođstvo Njujorka je u završnom periodu poraslo na čak 22 poena razlike. Tako su Niksi uspeli da privedu utakmicu kraju i okončaju je rezultatom 98-113 u svoju korist. Njujork je trenutno na 6 pobeda i 3 poraza, te se nalazi na šestom mestu istočne konferencije, dok Milvoki ima malo lošiji start od 4 pobede i 5 poraza, te se nalazi na desetom mestu istočne konferencije.

Podelite vest: