Analiza drafta, Oklahoma Siti Tander

Analiza drafta Oklahoma City Thunder

Analiza drafta, Oklahoma Siti Tander

Analiza drafta Oklahoma City Thunder
Autor: Datum objave: 16.08.2021. Foto: Cleveland.com

32. pik - Džeremija Robinson-Erl

Džeremaja Robinson-Erl je krilni centar sa Vilanove, biran kao 32. pik. Rođen je 3. novembra 2000. godine, visok 204cm i težak 106kg.

Njegova igra je veoma raznovrsna, ali se takođe može reći da nema nijedan segment u kom je dominantan, odnosno u svim aspektima može raditi na sebi kako bi bio još bolji. U napadu koji mu ostavljaju prostora za otvaranje ili u rol ili u pop. Na niskom postu je takođe dobar, gde može i da završi, ali se često odlučuje i na izlazni pas pošto ima sjajan pregled igre za jednu četvorku. Takođe ima odličnu kontrolu lopte za svoju visinu, ali mu je igra licem zaista na lošem nivou, čemu u prilog ide statistički podatak da je u prošloj sezoni samo 6 puta igrao izolaciju. Ono što ga takođe limitira je činjenica da je jako slab šuter sa poludistance, koju gotovo da ne poteže. Uglavnom završava u reketu ili na šutu za tri poena, koji mu takođe varira – konkretno u prošloj sezoni je bio na svega 28%. U prvoj sezoni na Vilanovi je imao bolji procenat za tri, ali sa daleko manje šuteva. U drugoj je imao 16 poena, 8.5 skokova i 2.2 asistencije.

Na drugom kraju parketa je dobar u odbrani na lopti, može da isprati igrača nižeg od sebe, inteligentan je i retko kada pravi nepotrebne faulove. To mu je najbolji segment kada se radi o odbrani, a i on se može podići na viši nivo. Ono što će se teško popraviti, to je da nije dobar zaštitnik obruča, što zbog svoje visine, što zbog nedovoljnog atleticizma.

Džeremaja može biti dobar izbor ako poradi na određenim stvarima, nije klasična četvorka. Igra sa posta, dobra kontrola lopte i pregled igre, uz rad na šutu može biti izvrstan napadač, dok u odbrani ima daleko manje mesta za popravke.

Podelite vest: