Baksi jedva protiv oslabljene File

Milwaukee Bucks Philadelphia 76ers

Baksi jedva protiv oslabljene File

Milwaukee Bucks Philadelphia 76ers
Autor: Datum objave: 10.11.2021. Foto: MARCA

Janis Antetokounmpo je imao 31 poen i 16 skokova, Grejson Alen je postigao 25 poena i pogodio ključnu trojku u četvrtoj četvrtini, a Milvoki Baksi su u utorak uveče savladali oslabljenje Filadelfija Seventisikserse 118-109.

Bobi Portis je dodao 19 poena i 10 skokova za tekućeg šampiona, koji je igrao dan nakon što je proslavio prvu titulu u franšizi u poslednjih 50 godina, posetivši predsednika Džoa Bajdena u Beloj kući. Baksi su pobedili tek drugi put u poslednjih sedam utakmica.

„Uvek je dobar osećaj upisati pobedu“, rekao je Antetokounmpo. „Samo sam pokušavao da budem konkurentan i pokušavao sam da uradim sve što je potrebno da bih pobedio. To je ono što moj tim želi da uradim, to je ono što moj tim traži od mene da uradim.”

Trener Baksa Majk Budenholzer rekao je da je Antetokounmpo svoju igru podigao na novi nivo.

„Mislim da je večeras imao tu dodatnu konkurentnost“, rekao je Budenholzer. „Napravio je neke posebne poteze. On može da uradi neke jedinstvene stvari, i to je uradio više puta večeras. Postojala je samo ta dodatna želja, ta dodatna takmičarska motivacija koja mu je bila potrebna, koja je i nama je bila potrebna.”

Tajler Maksi je postigao 31 poen, 5 skoka i 4 asistencije za Filadelfiju, koji su drugu utakmicu zaredom igrali bez četvorostrukog Ol-stara, Džoela Embida. Embid je bio jedan od četiri igrača koji su van protokola zbog zdravstvenih i bezbednosnih protokola, zajedno sa Tobajas Herisom, Matisom Tibulom i Ajzea Džoom. Set Kari (problemi sa levom nogom) je takođe bio van stroja, a Ben Simons (lični razlozi) ne igra cele sezone.

Ali Seventisiksersi su napustili teren izgubivši utakmicu uz aplauz uobičajeno zahtevne domaće publike, koja je prepoznala snažan napor tima iz Filadelfije.

„Mislim da su svi ovde da pobede“, rekao je Niang. ”Znamo da nam nedostaje, ali moramo da promenimo neke stvari u četvrtoj četvrtini.” završio je Niang koji je postigao 21 poen.

Filadelfija je preuzela poslednje vođstvo kada je Tajler Maksi postigao trojku za 102-101 na 5:43 do kraja. Uzastopne trojke Portisa i Peta Konagtona dovele su Bakse u prednost 107-102, a Alen je sve samo zapečatio trojkom, te su Baksi poveli sa 114-107 na 1:30 do kraja.

„Grejson je uradio odličan posao“, rekao je Antetokounmpo, koji je asistirao ključnom košu.

 

Za Filadelfiju se još istakao Andre Dramond koji je na svoj konto upisao 17 poena i 20 skokova, a Milton ga je pratio sa 20 poena.

Baksi sledeću utakmicu gostuju već večeras Njujork Niksima, a Filadelfija tek sutra veče dočekuje Toronto Reptorse koji su od povratka Paskal Sijakama na parket u punom sastavu.

Podelite vest: