Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.06.2021. Foto: Rip City Project

Prvi tim

Filadelfija Seventisiksersi

(FOTO: Bleacher Report)

Filadelfija dobija: Dejmijena Lilarda.

Portland dobija: Bena Simonsa, Tajriza Maksija, pikove prve runde za 2024, 2026. i 2028. godinu.

Situacija za Portland

Daril Mori nije poleteo za “trejdom” za Kajla Laurija krajnjeg dana za razmene i mnogi su kritikovali taj potez, ali po navodima Mori se opredelio da sačeka bolju situaciju, za boljeg igrača i zvučniju zvezdu. Po svemu sudeći uspeo je da dočeka situaciju.

Nakon naveliko poznatih muka Bena Simonsa u plejofu, čini se da je svima u Filadelfiji preko glave, te je Australijanac na izlaznim vratima. Pored navedenih problema, Simons je i dalje jako kvalitetan igrač i relativno mlad. Tek mu je 24 godine. Veliki broj timova širom lige biće zainteresovano. Veoma je moguće da sve što Benu treba jeste promena situacije.

Uz Simonsa, Portland bi dobio i strašno talentovanog mladog plejmejkera, koji je prevazišao očekivanja u svojoj “ruki” sezoni, Tajriza Maksija. Maksi je bio neustrašiv i iskoristio je svaku situaciju koja mu se pružila. Nije se očekivalo da dobije puno minuta ove sezone s obzirom da ekipa ganja naslov šampiona, ali ne samo da je to učinio, već je uspeo da upadne i u plejof rotaciju.

Što se pikova tiče, Portland će svakako hteti što kasnije godine. Kombinacija Lilard/Embid garantovaće visoke plasmane Filadelfije, samim tim slabe pikove. Ali Dejmu je 31 godina, kako vreme bude odmicalo i kako on bude išao ka zalasku karijere, tako će se i šanse za boljim pikom poboljšavati.

Podelite vest: