Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.06.2021. Foto: Rip City Project

Drugi tim

Nju Orleans Pelikans

(FOTO: Pelican Debrief)

Nju Orleans dobija: Dejmijena Lilarda i prava na Zeka Kolinsa.

Portland dobija: Brendona Ingrama, prava na Lonza Bola i tri pika prve runde – 2021, 2023. i 2025. godinu.

Situacija u Portlandu

Portland bi ovim potezom dobio odličnog mladog igrača, već sada “All Stara” oko koga bi mogli da grade dalje. Prava na Lonza Bola, koji je ograničeni slobodni igrač, dala bi im šansu da reše pitanje plejmejkera u godinama koje dolaze ukoliko ugovor Bola bude odgovarajući.

Nakon “trejda” Lilarda, Portland bi se verovatno zahvalio i Si Džeju Mekolumu. Njegove godine ne bi odgovarale vremenskoj liniji novog glavnog igrača tima, te bi za njega takodje mogli da traže potencijalnog kvalitetnog mladog igrača i pikove. Ali bi zato momentalno mogli da rade na produživanju ugovora Jusufa Nurkića, koji godinama mnogo više odogovara ovom hipotetičkom nukleusu tima.

Ako nastavimo dalje da maštamo, to bi dalo prostor talentovanom Enferniju Sajmonsu da zaigra u bekovskoj kombinaciji sa Bolom. Lonzo je protekle godine mnogo više igrao bez lopte u rukama, tako da bi bez problema delili teren. Zaista mislimo da bi Portland trejdom sa Nju Orleansom mogao da napravi odličan posao za budućnost tima, jer je ovaj trenutni sastav očigledno došao do limita.

Podelite vest: