Embid: “Vrlo poštujem Gasola, ali ne želim da obraćam pažnju na njega”

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors

Embid: “Vrlo poštujem Gasola, ali ne želim da obraćam pažnju na njega”

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors
Autor: Uroš Živković Datum objave: 03.05.2019. Foto: usatoday.com

Najbolji igrač Filadelfije i jedan od najboljih centara lige, Džoel Embid, blistao je od sreće i zadovoljstva nakon ubedljivog trijumfa svog tima u trećoj utakmici polufinala Istoka nad Torontom.

A, kako i ne bi, konačno je odigrao jednu fenomenalnu partiju kada mu je direktni čuvar bio Mark Gasol, koji mu je u većini prethodnih susreta zadavao mnogo problema. Gasol i Al Horford su verovatno jedina dva igrača u ligi trenutno koji mogu da igraju kvalitetnu odbranu nad stamenim Kameruncem.

Stvarno ne obraćam previše pažnju na njega. Odličan igrač, imam puno poštovanja prema njemu, ali ovo je timska igra i mnogo više me zanimaju moji saigrači, na njih sam fokusiran.

(Foto: Bill Streicher/USA Today)

– izjavio je Embid i dodao:

Ako sam otvoren, moji saigrači će me uvek pronaći. Isto je i ako su oni otvoreni i u boljoj poziciji za šut, ja ću njih pronaći, prosto je. Zbog toga i jeste bitno da sam skoncetrisan samo na svoj tim, nije uopšte važno protiv koga igramo, važno je da mi zajedno dobro funkcionišemo, da imamo dobar odnos na terenu, tada možemo da pobedimo svakoga.

Novinare je još zanimalo i zbog čega je Embid tako burno i sa velikom radošću proslavljao skoro svaki pogodak:

(Foto: Jesse D. Garrabrant/Getty Images)

Mislim da svi oni koji me poznaju znaju da meni to treba. Tako najbolje igram. Ako nisam srećan na terenu, ako se ne zabavljam, svi znaju da onda igram loše, ili delujem nezainteresovano, pa to utiče i na ceo tim. Mi smo tim koji najbolje igra kada se na terenu zabavlja. Naravno, fokusirani smo na zadatke koji su nam postavljeni, ali nikad nije na odmet uneti i malo zabave u sve to.” – završio je Kamerunac svoje izlaganje.

Džoel Embid je u prva dva meča serije igrao poprilično loše, zabeležio je svega 28 poena, pri jako lošem šutu iz igre 7/25, da bi prethodne noći, u trećem duelu, eksplodirao i predvodio svoj tim do ubedljivog trijumfa sa 33 poena (9/18 iz igre, trojke 3/4), 10 skokova, 5 blokada i 3 asistencije, za samo 28 minuta igre.

Podelite vest: