Siksersi imaju zamenu za Montija Vilijamsa, novi pomoćnik je Ime Judoka

Philadelphia 76ers

Siksersi imaju zamenu za Montija Vilijamsa, novi pomoćnik je Ime Judoka

Philadelphia 76ers
Autor: Uroš Živković Datum objave: 07.06.2019. Foto: San Francisco Chronicle

Nakon 7 godina provedenih u stručnom štabu San Antonija, Ime Judoka postaće novi glavni pomoćnik Bretu Braunu u Filadelfiji.

Judoka će na klupi Siksersa zameniti Montija Vilijamsa, koji je nedavno postao prvi trener Finiks Sansa. Očekuje se da njegova uloga bude nešto značajnija u odnosu na onu koju je imao u Sparsima, gde ipak položaj prvog asistenta godinama već ima Etore Mesina.

Poznanstvo Breta Brauna i njegovog novog pomoćnika datira još iz Judokinih igračkih dana, a jednu sezonu su proveli zajedno i na klupi tima iz Teksasa, tada kao asistenti Gregu Popoviču.

Ime Judoka je nekoliko sezona nastupao u najjačoj ligi na svetu, za razne klubove, a najduže se zadržao baš u San Antoniju. U par navrata je igrao i u Španiji, a bio je član i Nigerijske reprezentacije sa kojom je na šampionatima kontinenta osvojio dve bronze. Trenersku karijeru započeo je 2012. godine, na klupi Sparsa, gde se zadržao na funkciji pomoćnika sve do danas.

(Foto: Andrew D. Bernstein/Getty Images)

Zanimljivo je da u Filadelfiju, takođe iz San Antonija, stiže i Kameron Hodžis koji će biti zadužen za razvoj mladih igrača, što možda i ne treba previše da čudi s obzirom koliko puta je trener Siksersa izražavao divljenje prema Popu i logično je da želi da sklopi stručni štab koji je, kao i on sam, imao legendarnog trenera za mentora.

Podelite vest: