VanVlit utišao Filadelfiju i odneo pobedu

Philadelphia 76ers Toronto Raptors

VanVlit utišao Filadelfiju i odneo pobedu

Philadelphia 76ers Toronto Raptors
Autor: Datum objave: 12.11.2021. Foto: Today in 24 English

Geri Trent i Fred VanVlit su pogodili uzastopne trojke i tako rešili meč sa oslabljenim timom Filadelfija Seventisiksersa u svoju korist rezultatom 115-109.

VanVlit je pogodio šest trojki i postigao 32 poena uz koje je dodao 7 asistencija i 6 skokova, dok je Trent dodao 20 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Reptorsi su izgubili od Bostona na prethodnoj utakmici, ali to ih nije omelo ove večeri, te su ostali smireni i pogodili šuteve kada je bilo najpotrebnije i tako odneli pobedu iz Filadelfije koja je na ovom meču bila vođena ol-starom, Tobajas Herisom koji se oporavio od korona virusa.

Reptorsi su igrali čvrsto do kraja, što je osobina koja može da učini čuda za tim koji pokušava da iznenadi ove sezone.

„To je već neko vreme u kulturi Toronto Reptorsima“, rekao je trener Nik Nurs. „Mi samo verujemo u to, pričamo o tome, radimo na tome. Smatramo momke odgovornim. Mislim da je najveća metrika vaše srce i vaša čvrstina i vaša želja da to želite uraditi. Srećom, naši momci će to raditi većinu noći.”

Džoel Embid, Ajzea Džo i Matias Tajbul su i dalje u NBA-ovim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima i još uvek su van tima, te mu ne mogu pomoći. Set Kari se vratio nakon povrede stopala, a Tobias Harris je postigao 19 poena, 7 skokova i 7 asistencija u svom povratku iz odsustva od šest utakmica nakon što je bio pozitivan na COVID-19.

 

Siksersima je potrebno još snage u vidu Embida i drugih igrača koji su odsutni, te i Ben Simonsa koji je totalno van tima zbog psihičke pripreme, kako se navodi. Dok su Seventisiksersi izgubili tri uzastopne utakmice. Tajler Maksi je postigao 33 poena uz 5 asistencija i 4 skoka.

Andre Dramond je doveo Sikserse u prednost rezultatom 109-107 na 1:44 do kraja, a zatim je usledila bana u sledećem posedu koji je izbezumio publiku. Trent je, međutim, pogodio trojku na 1:10 do kraja, čime su Reptorsi prešli u vođstvo.

Reptorsi su vodili veći deo četvrte četvrtine, sve dok Siksersi nisu dodali gas. Šejk Milton je postigao trojku, te je smanjio na 92-89 pre nego što je Haris postigao koš iz polaganja i doveo Sikserse na jedan poen zaostatka. VanVlit i Svi Mihajluk su, međutim, pogodili trojke koje su produžile vođstvo i OG Anunobi je zakucavanjem odveo Reptorse na osetniju prednost. Anunobi je zatim pogodio trojku, jednu od 14 za Reptorse.

„Uvek je bio veliki svestrani talenat“, rekao je Trent. „Ove godine sam ga video da nas vodi u određenim situacijama, da nađe određene momke. On je samo onaj vrhunski timski igrač, taj krajnji pobednik.”

Podelite vest: