Novi ugovor čeka Dejmijana Lilarda?

Portland Trail Blazers

Novi ugovor čeka Dejmijana Lilarda?

Portland Trail Blazers
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 21.05.2019. Foto: oregonsportsnews.com

Kako prenose američki mediji, očekuje se da Portland Trejlblejzersi i Dejmijan Lilard postignu dogovor o saradnji i potpišu novi, četvorogodišnji ugovor vredan 191 miliona zelenih novčanica!

 

(FOTO: Nbcbayarea.com)

Nekoliko puta u skorijoj prošlosti najbolji igrač Portlanda je izjavljivao kako bi mu bila čast da do kraja svoje karijere nastupa za Trejlblejzerse, kako bi mu bilo ispod časti da se pridruži nekom super-timu i slične izjave, gde se vidi koliko je privržen franšizi i samom gradu.

Populanri Dejm bi ‘stekao pravo’ na četvorogodišnji, supermaksimalni ugovor, vredan čak 191 milion dolara, ukoliko bude svrstan u jednu od tri najbolje petorke lige u protekloj sezoni. Gotovo da nema sumnje da će momak iz Ouklanda biti u jednoj od tri petorke, jer mu je ova sezona jedna od boljih u karijeri. Prosečno je beležio 25.8 poena u proseku, 6.9 asistencija i 4.6 skokova po meču, uz više nego dobre procente šuta koji iznose 44.4%iz igre i 36.9% van linije za tri poena.

Naravno da postoje i oni koji su skeptični što se tiče potencijalnog dogovora, koji misle da je Dejm podbacio u finalu Zapada protiv Golden Stejta, koje su Voriorsi prelako rešili u svoju korist, bez povređenog Durenta, rezultatom 4:0. Ima i tu malo istine, ali treba uzeti u obzir lojalnost ovog sjajnog košarkaša, njegovu privrženost i ljubav prema gradu, navijačima i franšizi, koju neretko pokazuje svojim izjavama, a što je još bitnije, pokazuje i na terenu.

Podelite vest: