Pet Konaton – bacač u NBA ligi

Milwaukee Bucks Portland Trail Blazers

Pet Konaton – bacač u NBA ligi

Milwaukee Bucks Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 08.05.2019. Foto: nba.com

Vrlo interesantno priču sa sobom nosi Pet Konaton. Košarkaš Milvoki Baksa se od četiri profesionalna američka sporta nije bavio samo hokejom, a iako je aktivni član rotacije svoje ekipe, prava na njegove usluge polaže bejzbol tim Baltimor Oriolsi, član MLB lige.

(FOTO: tribpub.com)

Konaton je rođen u okolini Bostona, a tokom srednjoškolskih dana bavio se američkim fudbalom, košarkom i bejzbolom. Međutim, po upisivanju koledža Notr Dam, američki fudbal je prestao da bude opcija ali je mladi Konaton igrao za koledž timove u bejzbolu i košarci.

Momak iz Masačusetsa izašao je dva puta na draft. Prvi put ga je ekipa Baltimor Oriolsa izabrala kao 121. pika četvrte runde MLB drafta, a godinu dana kasnije Bruklin Netsi su svoj pik druge runde iskoristili da biraju Konatona. Izabran je kao 41. pik, a prava na njegove usluge prosleđena su Portlandu.

Prvi profesionalni angažman u bejzbolu našao je godinu dana pre NBA drafta, igrajući za Aberdin Ajronbirds u MiLB razvojnoj ligi.

Po ulasku u NBA, odredbom u ugovoru nije mogao da se bavi bejzbolom pa je karijera u ovom sportu stavljena po strani.

U svojoj ruki sezoni u Portlandu nije imao mnogo prostora za igru. Provodio je na parketu svega 4.2 minuta, ubacujući mizernih 1.1 poen. Konaton ni u svojoj sofmor sezoni nije imao značajnu ulogu u ekipi, a tek je u poslednjoj godini u Blejzersima dobio malo veće poverenje. Provodio je na parketu prosečno 18 minuta, ali 5.4 poena po utakmici nisu nešto čime bi se Konaton mogao pohvaliti.

Po isteku ugovora sa timom iz Oregona, otvorena su mu bila vrata za povratak bejzbol karijeri. Prava na njegove usluge poseduju Baltimor Oriolsi do 2020. godine, ali Konaton se odlučio za nastavak košarkaške priče.

Potpisao je za Milvoki u avgustu 2018. za koje je odigrao 61 utakmicu u regularnom delu sezone i za nešto više od 20 minuta po utakmici ubacivao skoro 7 poena. U plej-ofu Konatonu raste minutaža na 28.3 minuta i sa klupe postiže 8.6 poena u proseku dok Baksi grabe ka finalu Istoka.

Da li će se ovaj momak odlučiti da nastavi bejzbol karijeru po isteku NBA angažmana – ne znamo, ali budućnost u košarci svakako ima.

Podelite vest: