Blejzersi zakazali duele sa Lejkersima! Plej-of može da počne!

Memphis Grizzlies Plej-of Portland Trail Blazers

Blejzersi zakazali duele sa Lejkersima! Plej-of može da počne!

Memphis Grizzlies Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 15.08.2020. Foto: The New York Times

U fenomenalnom meču, sa dosta preokreta, košarkaši Portlanda, slavili su protiv Memfisa rezultatom 126:122 i tako zakazali prvu rundu plej-ofa sa Los Anđeles Lejkersima!

Najzaslužniji za pobedu Trejlblejzersa bio je Si Džej Mekolum, koji je postigao 14 od svojih 29 poena u poslednjoj deonici. Najefikasniji je bio Lilard sa 31 poenom, pridodavši 10 asistencija, dok je fenomenalni Jusuf Nurkić imao 22 poena, 21 skok i 6 asistencija! Karmelo Entoni je postigao 21 poen, od čega ključnu trojku u poslednjem minutu meča.
Sa druge strane najefikasniji je bio Dža Morent, sa 35 poena, što je njegov rekord karijere. Pratili su ga Valančiunas sa 22 poena i 17 skokova, dok su Klark i Bruks postigli po 20 poena.

Portland je dobro otvorio utakmicu i nakon prvih dvanaest minuta, imali su prednost od 12 poena (31:19). Serijom od 16:2 su došli do prednosti od čak 16 poena u jednom momentu, ali mladi igrači Memfisa, nisu ni pomišljali na predaju u tim momentima.
U prvom periodu, igrači Portlanda su izveli čak 14 slobodnih bacanja, naspram samo dva slobodna bacanja Memfisa.

Druga četvrtina kreće sjajnom serijom Memfisa, koji su taj period otvorili sa 13:2. Litvanac, Jonas Valančijunas je bio veoma raspoložen, koji je u tim momentima vodio borbu sa fenomenalnim Jusufom Nurkićem, koji je prvo poluvreme završio sa 15 poena, 2 ukradene lopte, 2 asistencije, 2 trojke i čak 17 skokova!
Na poluvreme, Blejzersi su otišli sa zalihom od 6 poena.

Treći period opet pripada ekipi Memfisa, koja je u trećoj četvrrtini ubacila čak 42 poena! Raspoloženi su bili Morent, Klark, Bruks, za koje igrači Portlanda gotovo da nisu imali rešenja.

Četvrta četvrtina pripada Portlandu, koje je predvodio Si Džej Mekolum, koji je u tom periodu ubacio čak 14 poena i u ključnim momentima, kada se meč lomio, pogađao iz svih pozicija. Videlo se u tim momentima, da ekipi Memfisa nedostaje iskustvo u ovako važnim utakmicama.

Na kraju, ostaje velika žal za mlade ‘grizlije’, kojima će ova sezona biti od izuzetnog značaja što se tiče iskustva. Takođe, primetno je bilo odsustvo Džerena Džeksona, koji se povredio pre desetak dana.

Sa druge strane, Portland je izborio plej-of, iako su bili u podređenom položaju pre nastavka sezone. Predvođeni Dejmijanom Lilardom, koji je izglasan za najkorisnijieg igrača ‘mehura, zakazali su duele sa Lebronom, Dejvisom i družinom. Da li će moći da ih namuče, naprave možda i iznenaženje, ostaje nam da vidimo.

Podelite vest: