Prvi napad lige izrešetao Blejzerse

Charlotte Hornets Portland Trail Blazers

Prvi napad lige izrešetao Blejzerse

Charlotte Hornets Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 01.11.2021. Foto: Radio ROCK & POP

Sa solidnim planom krenuli su u Šarlot igrači Portlanda, odigrali jako dobro poluvreme, ali nisu uspeli da uspore najbolji napad lige u drugom delu meča. Hornetsi – Trejl Blejzersi, 125:113.

Kao što smo rekli, timskom igrom Blejzersi su održavali prednost i odavali utisak boljeg tima, ali furiozna treća četvrtina Hornetsa, predvođenih Lamelom Bolom, donela je prednost domaćem timu koju su sačuvali do kraja meča.

Bol je bio i najbolji u svom timu, sa 27 poena, 9 skokova i 7 asistencija, a odličnu utakmicu je odigrao i Keli Ubre mlađi. On je meč počeo na klupi za rezervne igrače, ali ga to nije sprečilo da ubaci čak 6 trojki na putu do ukupno 26 poena. Dodao je 7 skokova i 5 asistencija. Ubre igra mnogo bolju sezonu nego što je to bio slučaj prošle u dresu Ratnika.

Blejzerse je predvodio Si Džej Mekolum, sa 24 poena, a nažalost po tim iz Oregona najveću pomoć mu je pružio Enferni Sajmons. Mladić je ubacio 19 poena, 5 trojki. Bio je veoma efikasan, sušta suprotnost od njegovog starijeg lidera, Dejmijana Lilarda. Dejm je susret u Šarlotu završio sa 14 poena i mizernih 5 od 20 iz igre. Najbolji igrač Portlanda je ujedno i jedno od najvećih razočarenja dosadašnjeg dela sezone.

Pisali smo već nekoliko puta o njima, ali opet valja naglasiti – ovo što Šarlot radi nije slučajnost. Imaju veoma dugačak roster i zaista kvalitetne napadače, koje je na pravi način posložio Džejms Borego. Mladom stručnjaku puleni su sinoć podarili i stotu pobedu u NBA ligi.

Šarlot je trenutno prvi napad lige sa 118.6 poena u proseku. Sinoć su pogodili čak 20 trojki, 20/42, što im je rekord u dosadašnjem toku sezone. Sada su na skoru od 5 pobeda i 2 poraza, dok Portland ima jednak broj trijumfa i izgubljenih utakmica, 3-3.

Podelite vest: