Maksimalan ugovor za Paskala Sijakama!

Toronto Raptors

Maksimalan ugovor za Paskala Sijakama!

Toronto Raptors
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 21.10.2019. Foto: Bleacher Report

Košarkaš Toronto Reptorsa, Kamerunac Paskal Sijakam, dogovorio je produžetak saradnje sa ekipom iz Kanade na još 4 godine. Za to vreme krilni centar će zaraditi 130 miliona dolara!

Paskal Sijakam je 2016. godine potpisao svoj prvi ugovor na 4 godine vredan 6 miliona dolara. Prve tri godine su prošle, a čelnici Toronta nisu želeli da rizikuju da fenomenalni košarkaš postane slobodan igrač narednog leta, te su reagovali sa ponudom u vidu maksimalnog ugovora koji vredi 130 miliiona zelenih novčanica!

Dvadesetpetogodišnji Paskal Sijakam je prethodne sezone bio jedan od glavnih šrafova svoje ekipe u pohodu na šampionski prsten Toronta. Po završetku sezone je izabran za igrača koji je najviše napredovao u odnosu na prethodnu sezonu. U regularnom delu je beležio 16.9 poena po meču, uz 6.9 uhvaćenih lopti, 3.1 asistenciije i 54.9% iz igre.

U plejofu je beležio 19 poena uz 7 skokova po meču, a u prvom meču finalne serije protiv Golden Stejt Voriorsa je postigao 32 poena. Iz igre je šutirao nestvarnih 14/17!

Nakon odlaska Kavaja Lenarda u Los Anđeles Kliperse, očekuje se da Paskal bude glavni igrač ekipe Toronta, što govori ovaj izuzetan ugovor, a u novu sezonu i odbranu titule, ekipa Toronta će krenuti u utorak, kada dočekuju ekipu Nju Orleans Pelikansa, koji će biti oslabljeni za povređenog Zajona Vilijamsona.

Podelite vest: