Analiza drafta, Vašington Vizards

Analiza drafta Washington Wizards

Analiza drafta, Vašington Vizards

Analiza drafta Washington Wizards
Autor: Datum objave: 24.08.2021. Foto: NBC Sports

Nije idealna situacija u timu iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih država, nikad nije ni bila. Imali su prošle sezone jedan od najboljih bekovskih tandema u ligi, ali to ih je dovelo samo do jedne pobede u prvoj rundi plejofa. Izgledalo je na početku sezone da će Vizardsi moći malo više od toga, ali splet nesretnih okolnosti uključujući brojni izostanci zbog kovida, kao i povreda Tomasa Brajanta, jednostavno im nisu dozvolili.

Ovo leto došlo je do velike promene. Nakon što su Lejkersi rešili da dovedu Rasela Vestbruka u Los Anđeles, put Vašingtona su stigli Kentavijus Kaldvel-Poup, Montrez Herel i igrač koji je za 2 sezone uspeo da ode od sjaja do očaja, Kajl Kuzma. Takođe, došlo je i do razmene pikova, Lejkersi su dali svoj 22. pik, a Vašington pikove druge runde 2024. i 2028. godine.

Situacija u taboru Vizardsa je i dalje nejasna, smatramo da će tek oko “All-Star” pauze biti jasno hoće li tim iz Vašingtona trejdovati i Bredlija Bila i ići na to da izgubi što više mečeva zarad boljeg pika ili će se boriti za poziciju koja vodi u plejof.

Vizardsi su na ovom draftu birali dva puta, a njihov prvi izbor, sa 15. pozicije, bio je sjajni Kori Kispert.

Podelite vest: