Bredli Bil: “Novac nije najvažnija stvar o kojoj trenutno brinem”

Washington Wizards

Bredli Bil: “Novac nije najvažnija stvar o kojoj trenutno brinem”

Washington Wizards
Autor: Uroš Živković Datum objave: 09.04.2019. Foto: heavy.com/sports

Ukoliko Bredli Bil bude izabran u najbolju petorku lige (bilo koju od prve tri postave), Vizardsi imaju opciju da mu ponude “supermax” ugovor već ovog leta.

To bi beku Vašingtona za dve godine, nakon što mu istekne postojeći ugovor, dodalo 199 miliona dolara na bankovni račun tokom sledeće četiri. Takve produžetke ugovora su prethodnih godina, pored njegovog saigrača Džona Vola, potpisali i Rasel Vestbruk i Džejms Harden.

Međutim, Bil trenutno ne razmišlja toliko o tome i kada je upitan da li bi potpisao takav ugovor, ako mu bude bio ponuđen, izjavio je:

Nemam pojma trenutno, zaista… Trudim se da ne razmišljam o tome. Neću da se pravim naivan pa da kažem da ne znam za tu opciju, ali ne želim da razmišljam o nečemu što nije toliko bitno u ovom trenutku. Ono što je mnogo bitnije je da saznam šta će se desiti ovog leta u ovoj organizaciji. U kom pravcu ćemo ići i sa kojim ciljem, pre svega.

On je nekoliko puta ponavljao da želi da se penzioniše kao član Vizardsa, ali svestan je da ta odluka ne zavisi samo od njega.

(Foto: Geoff Burke/USA Today)

Vizardsi mogu sa Bilom da potpišu produžetak saradnje, ovog ili sledećeg leta, čime bi rešili da u potpunosti grade tim za budućnost oko njega, kao prve zvezde, a druga opcija je da on bude trejdovan. Ta opcija se sve češće pominje kao mnogo realnija, naročito zbog već preopterećenog budžeta tima zbog ugovora Džona Vola i, u tom slučaju u Vašingtonu su ubeđeni da dobili odličan “paket” za Bila i da će sasvim sigurno biti dosta zainteresovanih timova.

Bredli Bil igra najbolju sezonu u svojoj karijeri, prosečno beleži 25.7 poena, 5.5 asistencija i 5.0 skokova, a njegove brojke su naročito impresivne u drugom delu sezone, od početka kalendarske godine od kada beleži 28.2 poena, 6.3 asistencija i 5.4 skokova.

Podelite vest: