Šta i kako dalje za Vašington Vizardse?

Washington Wizards

Šta i kako dalje za Vašington Vizardse?

Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.07.2021. Foto: THE MEABNI

Kompozicija tima

Vizardsi su nakon velikih problema na startu prošle sezone uhvatili dobar ritam i odličnim nizom utakmica završili regularni deo sezone. Na kraju su kroz mini-doigravanje uspeli da oduzmu osmu plejof poziciju i zakažu duel sa Filadelfijom. U toj seriji su sve mane ovog tima došle na videlo.

Nedostatak šutera, nedostatak polivalentnih defanzivaca i previše igrača sličnog tipa. Kada novi trener postavi strukturu tima, jedna od stavki biće i dubina rostera. Vašington je previše zavisio od Bila u prošloj sezoni, dobili su samo 2 od 12 utakmica u kojima nije igrao, za razliku od 32-28 skora kada je bio na terenu.

Prošla sezona uhvatila je Vašington u nekom raskoraku izmedju razvijanja mladih igrača, a u isto vreme jurenja rezultata, jer se Bil i Vestbruk ni sa čim drugim ne bi zadovoljili. U takvoj situaciji krajnji rezultat je mediokritet, kao što smo i posvedočili.

U narednu sezonu Vašington mora ući spremniji, sa širim spektrom iskusnih igrača koji bi trebalo da donesu kvalitet, a razvoj mladih igrača mora biti ograničen. Kao što smo nebrojano puta ponovili, videlo se tokom ovog plejofa koliku razliku pravi iskustvo. Vizardsi moraju uraditi bolji posao sa kompozicijom tima kako bi izvukli maksimum iz svog udarnog tandema.

Vašingtonu će pre svega trebati kršni, sposobni defanzivci na krilu. Gledajući na roster iz prošle sezone, Vizardsi jednostavno nisu imali igrača koji će čuvati veće pretnje na perimetru. Sve je oslikano činjenicom da su ih Tejtum u doigravanju i Heris u prvoj rundi prosto uništili.

Takodje, prijao bi im izvor poena sa klupe i neko ko bi bio više kompatibilan sa Raselom Vestbrukom kad Bil odmara. Neće imati previše prostora u budžetu, ali će imati godišnje izuzetke koje bi morali da iskoriste pametno. Kako je Vašington tim koji je prešao budžet, a nije prešao granicu plaćanja poreza na luksuz, biće im dostupan “Non-taxpayer Mid-Level exception”. To faktički znači da mogu da ponude nekom od slobodnih igrača oko 10m$ godišnje, na najviše 4 godine ugovora, iako su prekoračili budžet. Ukoliko u toku leta prekorače granicu luksuza, što je potpuno realno, Vizardsima će biti dostupan “Taxpayer Mid-Level exception” u izonosu od 5,9M$.

Podelite vest: