Krajnji rok za trejdove se približava, ovo su najzanimljivije vesti

Spekulacije

Krajnji rok za trejdove se približava, ovo su najzanimljivije vesti

Spekulacije
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 04.02.2020. Foto: Bleacher Report

Do poslednjeg trenutka u kom će NBA timovi moći kroz razmene da promene izgled rostera ostalo je nešto manje od 72 časa. Mnogo zanimljivih imena se nalazi na “listi” za trejd, a mi ćemo većinu njih pokriti u ovom tekstu.

Klint Kapela

Centar Hjustona je pomalo neočekivano na ovoj listi, ali se situacija usijala naglo. Naime, Vojnarovski je objavio da je veliki broj timova sa Istoka zainteresovano za Švajcarca i da su Rakete već u odmaklim pregovorima. Hjuston traži pikove prve runde koje bi kasnije promenili za igrača na krilnim pozicijama i nekog novog centra, naravno slabijeg kalibra.

Do sada su najveće interesovanje pokazali Atlanta Hoksi, koji imaju poznati problem u reketu i već dugo se nalaze na tržištu tražeći novog startnog centra. Medjutim, u toku današnjeg dana pojavila se informacija da su u trci i Boston Kelti. Po svemu sudeći Kapela bi mogao biti “kupljen” po relativno niskoj ceni u odnosu na svoj renome. Deni Ejndž će, sve su prilike, ponovo “namagarčiti” pola lige.

Diandjelo Rasel

Po najnovijim informacijama Ratnici su konačno počeli da slušaju ponude za Diandjela. Minesota je najozbiljnije zagrizla, ali ne želi da se odrekne i Viginsa i pika prve runde uzgred. Danas su u trku ušli i Niksi i navodno ponudili Frenka Nilikinu, Kevina Noksa, Alonza Trira i pika druge runde. Voriorsi su glatko odbili i zahtevaju Mičela Robinsona u svakom scenariju, uz pika prve runde. Nisu u žurbi i po navodima Marka Stajna, neće žuriti sa trejdom Rasela, te će to možda ostaviti i za narednu sezonu.

Najnoviji scenario prezentovan je jutros od strane Kevina O’Konora. Naime to je razmena tri ekipa u kojoj bi Atlanta dobila Kapelu, Hjuston Kovingtona, a Minesota pikove koje bi kasnije iskoristila za potencijalnu razmenu sa Golden Stejtom u zamenu za Diandjela Rasela.

Eron Gordon 

Večiti potencijal, Gordon ni ove sezone nije napravio iskorak i u taboru Medžika su po svemu sudeći rekli – dosta je bilo. Eron ima još dve godine ugovora nakon ove sezone, ali visina godišnjeg iznosa po strukturi ugovora opada, što ide u prilog Orlandu, jer je u toliko ugovor i vredniji. On će naredne sezone zaraditi oko 18M$, a sezone nakon toga 16M$. Po novom stanju u budžetu timova, pogotovo za naredne godine, ovo je jako dobar ugovor.

Tristan Tompson

Sa raznih strana dolazimo do informacije da je Tristan postao jako dostupan u “trejd” pričama. Po prvim naznakama, Los Andjeles Klipersi i Boston Seltiksi neki su od timova koji su jako zainteresovani za bivšeg šampiona, momka koji je svoju čitavu karijeru proveo u Ohaju. Tompson je na kraju ove sezone slobodan igrač i gotovo sigurno neće produžiti ugovor sa ekipom koja neće biti relevantna dok se ne pojavi neki novi Lebron. Stoga su u taboru tima odlučili da unovče kvalitete svog dugogodišnjeg startnog centra.

Džru Holidej

Najveća misterija završnice “prelaznog roka” jesu Nju Orleans Pelikansi i Džru Holidej. Džru je nedavno, navodno, potvrdio čelnicima tima da je srećan i da nema nameru da zahteva promenu sredine. Pelikani po povratku Zajona izgledaju jako dobro, nisu daleko od plejof mesta i mogli bi veoma lako da se upuste u trku za doigravanjem ove sezone. To bi značilo i ostanak Holideja. Medjutim, šuška se da je par timova koji se nadaju da će se već ove sezone boriti za šampionski prsten ozbiljno zagrizlo. Prednjače Majami Hit i Denver Nagetsi. Koliko god Pelikani odolevali, po trenutnoj postavci tima, da li bi užasno bilo uzeti nekog solidnog beka u zamenu uz pikove prve runde? Najviše pažnje Pelikani će posvetiti Vilijamsonu i Ingramu, Holidej je previše dobar da bude treća opcija jednog ovakovog tima. Možda bi bilo logičnije da “pokupe” nekoga poput Malika Bizlija koji će i generacijski potpuno odgovarati trenutnom jezgru tima.

Danilo Galinari

Izuzetno potcenjen već godinama, počeo je konačno da skreće pažnju na sebe. Galinari je pre svega defanzivno zapostavljen, s obzirom na to da nije jedan od najbržih ili najsnažnijih, nije upadao u oko kao kvalitetan defanzivac, ali sve napredne statistike to pokazuju. O njegovim šuterskim i poenterskim kvalitetima ne treba pričati, samim tim i dolazimo do zaključka zašto ga veliki broj timova u ovom trenutku želi. Čini se da njegov profil najviše odgovara, ponovo Majami Hitu. Kao što je Zek Lou preneo, Majami se već upustio u pregovore.

Džon Kolins

Veoma zanimljivo i neočekivano ime počelo je da se pojavljuje prethodnih dana. Naime Kolins, koji je zbog suspeznije propustio veliki deo sezone, vidjen je do skora kao igrač koji će uz Trea Janga činiti budućnost tima. Medjutim posle još jedne užasne sezone, uprava Atlante razmišlja da li je to tandem koji može doneti Hoksima velike stvari. Naime, Kolins je ubedljivo najbolji u ofanzivi kao rol partner Jangu, ali u tom slučaju na terenu nema mesta za klasičnog centra jer “spejsing” tima ne bi dozvoljavao bilo kakvu produktivnost. Samim tim, Atlanta trpi strašno u defanzivni bez prisustva pravog zaštitnika reketa, kao i kvalitetnog skakača. Čak je došlo do te mere da se pominje otvorena razmena Kolins za Kapelu. Džon Kolins je na leto slobodan igrač i Hoksi će verovatno morati da izdvoje ozbiljne novce i svoju budućnost vežu za ovog momka, pitanje je da li su spremni to da učine.

Podelite vest: