Bulsi zainteresovani za Brogdona, nude unosan ugovor?

Chicago Bulls Milwaukee Bucks Slobodni igrači

Bulsi zainteresovani za Brogdona, nude unosan ugovor?

Chicago Bulls Milwaukee Bucks Slobodni igrači
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 22.06.2019. Foto: sportingnews.com

Na meti Bulsa nalazi se Malkolm Brogdon, a iz Čikaga su spremni da mu ponude četvorogodišnji ugovor, vredan 80 miliona dolara.

(FOTO: nba.com)

Muke na sve strane za Milvoki Bakse. Slobodni agenti ovog leta su Bruk Lopez i Nikola Mirotić, a opciju da to postane iskoristio je i Kris Midlton. I dok se iz organizacije ove franšize bore sa opcijama kako da zadrže sve bitne šrafove ekipe, pojavile su se glasine da bi Čikago Bulsi mogli da uvećaju probleme Milvokija.

Naime, Malkolm Brogdon je neograničeno slobodan agent ovog leta, ali timovi imaju pravo da mu ponude ugovor, čiju ponudu Baksi mogu da izjednače. Kako prenosi ESPN, iz Vetrovitog grada se sprema ponuda u vidu četvorogodišnjeg ugovora za bivšeg rukija godine, vredna 80 miliona dolara.

Toliko su spremni Bulsi da plate ovog sjajnog igrača, a prema nekim glasinama mogli bi čak da se odluče i za trejd Krisa Dana, kako bi Brogdonu obezbedili mesto startnog plejmejkera.

Malkolm Brogdon iza sebe ima vrlo dobru sezonu, iako je određen vremenski period proveo van stroja zbog povrede. Prosečno je beležio  15.6 poena, 4.5 skokova, 3.2  asistencije i isto toliko ukradenih lopti po utakmici, uz 50.5% šuta iz igre, odnosno sjajnih 42.6% pogođenih šuteva za tri poena.

Baksi su završili sezonu kao tim sa najboljim skorom u ligi, ali su se od borbe za šampionsku titulu oprostili eliminacijom u finalu Istočne konferencije, od ispostaviće se, šampiona Toronta.

Suvlasnik Milvokija Mark Lesri bio je jasan kada su ambicije ove franšize u pitanju, a prvi korak ka ostvarenju šampionskih ciljeva je zadržavanje nukleusa ekipe.

Ovaj sjajni košarkaš pored profesionalnog bavljenja sportom učestvuje i u humanitarnim aktivnostima, a verovatno se trenutno nalazi na nekoj destinaciji u Africi, gde sa svojom fondacijom gradi bunare i obezbeđuje pijeću vodu lokalno stanovništvo.

Podelite vest: