Džejson Kid je novi trener Dalas Maveriksa

Dallas Mavericks Legende

Džejson Kid je novi trener Dalas Maveriksa

Dallas Mavericks Legende
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 25.06.2021. Foto: The Smoking Cuban

Ko je Niko Herison?

Kjuban je, po navodima, posao generalnog menadžera ponudio Niku Herisonu.

Herison je nekada igrao prvu diviziju koledž košarke, a po završetku studija počeo je da radi na najnižim stepenicama u Najkiju. Tokom godina izborio se za mesto bukvalno prvog čovek američkog giganta, što se NBA lige tiče. On je bio taj koji je predlagao koje će igrače Najki potpisati, kao i koji trebaju da budu lice kompanije. On je bio Kobijev čovek u Najkiju. Herison je bio Brajantov marketinški menadžer što se sportskih afera tiče. Herisonu se pripisuju sve zasluge što se “ispravljanja” Mambinog imidža tiče, nakon skandala koji su ga pratili u jednom delu karijere.

Po rečima upućenih, Herison zna da prepozna košarkaški talenat, a igrači ga obožavaju. Pre svega cene njegovu iskrenost i profesionalizam. Tim Mekmahon, najugledniji novinar Mavsa, navodi da je Niko u odličnim odnosima sa velikim brojem NBA zvezda, pa tako i sa Lukom Dončićem.

Džered Dadli, košarkaš Lejkersa, koji je poznat po tome da je aktivan na društvenim mrežama izjavio je da je ovo veliki potez Kjubana, jer je veliki broj timova u proteklim godinama pokušalo da privoli Herisona u svoje kancelarije.

Jedina mrlja u njegovom rezimeu jeste kiks prilikom pregovora sa Stefom Karijem.

Godina je 2013. i daleko pre ovog mitinga Najki kao da nije bio previše zainteresovan za nastavak saradnje sa Karijem. Više pažnje posvećivali su Kajriju Irvingu i Entoniju Dejvisu. Stef nije dobio ni kamp. Verovatno vam je poznato da sve veće zvezde imaju svoje košarkaške kampove za mlade, pod pokroviteljstvom sportske kuće koja ih predstavlja. Sve veće zvezde u Najkiju tokom ovog perioda su imale kamp, ne i Stef.

Dok sve ovo ne može da se stavi na Herisonovu dušu, situacije na samom sastanku sa Stefom svakako mogu. Prvo je neko od saradnika Karija nazvao Stefon. Gore od svega, niko ga nije ispravio. Nešto kasnije na “Power Point” prezentaciji, Herison lično je pogrešio i ostavio ime Kevina Durenta u naslovu. Mimo toga, Kariju uopšte nije prezentovan plan za neku dalju budućnost, lična patika nije bila ni u domenu teorije. Jednostavno, u Najkiju ga nisu hteli i to je Herisonov najveći promašaj.

Eto jedne zanimljive anegdote. Ali bukvalno sve ostalo čega se ovaj momak dotakao pretvorio je u zlato. Navijači Dalasa mogu biti zadovoljni ovim potezom i očekivati bolje dane za Maverikse.

Podelite vest: