Trejd: Memfis šalje Parsonsa u Atlantu u zamenu za dva igrača

"Trejdovi" Atlanta Hawks Memphis Grizzlies

Trejd: Memfis šalje Parsonsa u Atlantu u zamenu za dva igrača

"Trejdovi" Atlanta Hawks Memphis Grizzlies
Autor: Uroš Živković Datum objave: 03.07.2019. Foto: FOX Sports Asia

Atlanta dobija:

  • Čendlera Parsonsa

Memfis dobija:

  • Solomona Hila
  • Majlsa Plamlija

Imajte na umu da ova razmena može biti deo i mnogo većeg trejda u koji bi mogli biti uključeni i ostali timovi. Nijedan trejd ne može biti kompletiran pre 6. jula, tako da dosta stvari može da se izmeni kako bi više odgovaralo timovima koji su uključeni.

I ova razmena se može nazvati “Win Win” situacijom. U Memfisu su pokušavali da dogovore otkup ugovora sa Parsonsom, ali zbog nesuglasica oko cifre, do toga nije došlo i Grizliji su rešili da njegov ugovor “razbiju” na dva dela, odnosno, dovode dva igrača koji zbirno imaju približno iste plate kao Parsons. Krilni košarkaš ima garantovanih 25.1 milion dolara za narednu sezonu, dok Hil i Plamli imaju 12.8, odnosno 12.5 miliona dolara. Sva tri igrača ulaze u poslednju godinu ugovora.

Kako smatraju NBA analitičari, u Memfisu planiraju da trejduju makar jednog od ove dvojice igrača, ili da bar dogovore otkup ugovora sa jednim od njih, što će im, i jedno i drugo, biti dosta lakše, u odnosu na planove koje su imali sa Parsonsom i njegovim paprenim ugovorom. U Atlanti su, s druge strane, uspeli da naprave jedno slobodno mesto u rosteru, što im je bila prvobitna namera, ali i ne isključuju mogućnost da Čendleru daju ozbiljniju šansu u rotaciji, a možda se ovaj krilni igrač, koji je konačno u potpunosti zdrav, pokaže i kao preko potreban veteranski glas u svlačionici Hoksa prepunoj mladih talenata.

(Foto: Justin Ford/USA Today)

Čendler Parsons je, usled konstantnih problema sa levim kolenom, odigrao svega 95 utakmica u prethodne 3 sezone koliko je član Grizlija. U ovoj protekloj je, nakon određenih nesuglasica sa upravom i odstranjivanja iz tima, sezonu ipak završio u rotaciji i vezao je 22 utakmice, najviše u svom mandatu u Memfisu i reklo bi se da je povreda konačno iza njega. Prosečno je u protekloj sezoni beležio 7.5 poena i 2.8 skokova po meču.

Majls Plamli je igrač koji takođe ima problema sa povredom kolena i on je u protekloj sezoni odigrao samo 18 mečeva za Hokse, pre nego što se podvrgao operaciji. Ukoliko uspe da se do kraja zaleči i uđe u sezonu potpuno spreman, mogao bi i da dobije šansu sa klupe, kao zamena Jonasu Valančijunasu, koji je apsolutno opcija broj jedan na centarsoj poziciji.

(Foto: Jason Getz/USA Today)

Što se tiče Solomona Hila, za njega će najverovatnije Grizliji tražiti partnera za novi trejd, a nije isključen ni otkup ugovora. Da podsetimo, Hil je nedavno već bio trejdovan, u noći drafta, kada su ga Pelikansi ustupili Hoksima, a da bi cela ova razmena između Memfisa i Atlante bila ozvaničena, prvo će morati da se realizuje taj prethodni dogovor, odnosno da Hil prvo postane član Atlante. On je prethodne sezone na 44 utakmice za Nju Orleans prosečno beležio 4.3 poena i 3 skoka.

(Foto: Kamil Krzaczynski/USA Today)

Podelite vest: