Predstavljanje draftovanih igrača, Bruklin Nets

Analiza drafta Brooklyn Nets

Predstavljanje draftovanih igrača, Bruklin Nets

Analiza drafta Brooklyn Nets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.09.2021. Foto: Brooklyn Nets

49. pik, Markus Zegarovski

Jedan od draftovanih momaka, koji se po svemu sudeći neće naći u sastavu Netsa, bar ne naredne sezone jeste Markus Zegarovski. 188cm visoki plejmejker sa Krejtona nije odigrao na očekivanom ili željenom nivou tokom Letnje lige, u kojoj se borio za jedno od dva ‘two-way‘ mesta u Bruklinu.

Zegarovski dolazi iz strašno zanimljive košarkaške familije. Pazite sad, on je polubrat Majkla Karter-Vilijamsa.

Naime, Markus i Majkl imaju istu majku, Amandu. Amanda Karter-Zegarovski je nekadašnja košarkašica koja i danas radi kao trener. Svi u familiji su usko povezani sa sportom. Amanda se na koledžu zabavljala sa Majklovim ocem, a nakon školovanja se udala za Zeka Zegarovskog sa kojim ima troje dece, jedan od kojih je Markus.

Prednosti

Dvadesettrogodišnjak iz Masačusetsa nastupao je za Krejton tokom koledž karijere. Stekao je epitet vrsnog organizatora, “snajpera”, ali i izdrživog i čvrstog momka. Zegarovski je u nekoliko navrata za svoj koledž nastupao povredjen, pa čak na terenu završavao utakmice nakon kojih je išao na operacije. Neko je koga možemo opisati kao čistog košarakaša, kome sve stvari vezane za igru dolaze prirodno. Odlična kontrola lopte sa obe ruke, napredni pregled igre i dodavanja kojima mogu da zavide i pojedini NBA košarkaši. IQ dokazuje uzimanjem samo dobrih šuteva po tim, a to potvrdjuje i procenat uspešnosti, pogotovo van linije za 3 poena. Zegarovski je trogodišnju karijeru na Krejtonu završio sa više od 42% pogodjenih trojki.

Mane

Njegovi problemi i limitacije dolaze sa one atletske strane. Ne samo da je niži od ogromne većine plejmejkera u ligi trenutno, već je i njegov raspon ruku procentualno medju najkraćim u ovoj generaciji igrača. Na sve to, ne može se pohvaliti spektakularnom brzinom, što skupa dalje fizički inferiornog igrača na NBA parketima i nekoga ko bi morao biti madjioničar sa loptom da bi došao do izražaja. To u ovom trenutku nije slučaj.

Situacija

Po svemu opisanom shvatate da mislimo da Zegarovski, bar u ovom trenutku, nije igrač spreman za NBA ligu. Put će morati da traži kroz druge profesionalne lige, pa iako mislimo da će se odlučiti za razvojni tim Netsa uvereni smo da bi Markus bio idealan košarkaš za Evropu, gde se mnogo više ceni njegova pametna i timska igra.

Podelite vest: