Stef Kari pao u svom rodnom gradu

Charlotte Hornets Golden State Warriors

Stef Kari pao u svom rodnom gradu

Charlotte Hornets Golden State Warriors
Autor: Datum objave: 15.11.2021. Foto: Sporting News

Rozir je nadskočio Drejmonda Grina u skoku za loptu i takođe pogodio dva ključna slobodna bacanja kako bi pomogao Hornetsima da prekinu pobednički niz Golden Stejt Voriorsa od sedam pobeda, rezultatom 106-102 u nedelju uveče.

Rozir je završio sa 20 poena, postigavši sve u drugom poluvremenu, dok je Majls Bridžis je imao 22 poena i 8 skokova, a LaMelo Bol je dodao 21 poen, 5 asistencija i 7 skokova. Hornetsi su popravili svoj skor na 8-7, pobedivši tri uzastopna meča, posle niza od pet uzastopnih poraza.

„Ovo mnogo govori o našem timu i kuda idemo“, rekao je Rozir. „Ovo je sjajan korak ka tamo gde mislimo da želimo ići.”

Voriorsi su bili primorani da brzo fauliraju nakon što je Drejmond Grin bio nadskočen u skoku za loptu, te je Rozir imao dva slobodna bacanja koja je realizovao i tako odveo Šarlot na razliku od dva poseda. Golden Stejt je promašio poslednja dva pokušaja.

„Definitivno sam to želeo, upravo sam uhvatio loptu i bilo je kao da svi u celoj hali gledaju u broj 3. Samo sam hteo da pokušam da igram za naš tim i uspelo je.”

Grin je rekao da je sudija još uvek razgovarao sa njim i Rozirom kada je bacio loptu u vazduh, i da je uhvaćen nespreman.

„Bio je kao, ‘Baciću loptu skroz do vrha, ide skroz’ i onda bum!'” rekao je Grin. „A ja sam kao, ‘Oh, (sranje)!’ Ali kao što sam rekao, moram da uhvatim taj skok bez obzira na situaciju.“.

Endru Vigins je postigao 28 poena u šutu iz igre 12 od 19, a Stef Kari je dodao 24 poena i 10 asistencija u svojoj prvoj utakmici kod kuće. Nakon osam utakmica na domaćem terenu, Voriorsi su upisli jedan poraz, te su sada na skoru 11-2.

Utakmica je imala 25 promena u vođstvu i nijedan tim nije vodio više od sedam poena razlike. Nakon što je Keli Ubre isključen sa utakmice zbog dve tehničke greške, intezitet samog meča je postao sve jači, a igrači sve nervozniji.

„Prva tehnička greška je bila zbog nesportskog ponašanja“, rekao je Getri (glavni sudija utakmice) u izveštaju sudija. „Druga tehnička je bila za nesportsko mahanje usmereno ka sudiji.”.

Podelite vest: