Ratnici do finala postavili sijaset rekorda

Golden State Warriors

Ratnici do finala postavili sijaset rekorda

Golden State Warriors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.05.2019. Foto: USA Today

Jedan od, ako ne i najbolji tim u istoriji košarke stigao je do svog petog uzastopnog finala. Više uzastopnih nastupa ima samo čuvena generacija Boston Seltiksa, predvodjena Bilom Raselom.

Na putu do novog finala šampioni su srušili gomilu starih rekorda i stigli do novih dostignuća. Za ljubitelje brojki krećemo polako:

Stef Kari je sinoć upisao 37 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Drejmond Grin je dodao 18 poena, 14 skokova i 11 asistencija. Oni su tako postali prvi saigrači koji su upisali tripl dabl na istoj plejof utakmici.

(FOTO: NBA.com/Stats)

Golden Stejt je gubio na poluvremenu svakog od poslednja tri meča. U sva tri navrata su pobedili. Tako su se našli u odabranom društvu. Još samo tri ekipe su uspele da u tri uzastopne plejof utakmice preokrenu rezultat u svoju korist i na kraju odnesu pobedu. Pored sadašnjih Voriorsa, tu su još timovi Lejkersa iz 1970. i 1980, kao i ekipa Boston Seltiksa iz 1981. godine.

(FOTO: The Athletic)

Drejmond Grin postao je tek četvrti igrač u istoriji koji je upisao tripl dabl u uzastopnim utakmicama finala konferencije. Ostali su Oskar Robertson, Vilt Čembrlejn i Džejson Kid.

(FOTO: Yahoo Sports)

Kevin Durent je beležio u proseku 35 poena u prvoj rundi protiv Klipersa. Stef Kari je seriju protiv Portlanda završio sa 36,5 poena u proseku. Ovo je prvi put u NBA istoriji da su dva igrača istog tima beležila 35 ili više poena u plejof seriji iste godine.

(FOTO: NBC Sports)

Sada malo “Steph Curry Show.”

Nije redak slučaj da ekipa bude počišćena u plejofu, ali obično je to timska igra pobedničkog tima. Stef Kari je postigao 146 poena u seriji protiv Portlanda. To je najveći broj poena jednog igrača tima koji je podelio “metlu” ikada.

  • Stef Kari – 146
  • Šekil O’Nil – 145
  • Lebron Džejms – 144
  • Kobi Brajant – 140

(FOTO: tubpodcast.org)

“Šef” je Blejzersima spremio 26 trojki. To je najviše postignutih trojki kroz prve četiri utakmice bilo koje plejof serije, ikada.

(FOTO: Yahoo Sports)

Postao je i tek treći igrač kome je pošlo za rukom da postigne 35 ili više poena u prve četiri utakmice finala konferencije. Pre njega to su uradili Džeri Vest, 1965. godine i Lebron Džejms, 2009.

Podelite vest: