Jasikevičijus još uvek čeka Memfis, ali razgovara i sa drugim timovima

Memphis Grizzlies

Jasikevičijus još uvek čeka Memfis, ali razgovara i sa drugim timovima

Memphis Grizzlies
Autor: Uroš Živković Datum objave: 05.06.2019. Foto: zalgiris.lt

Šarunas Jasikevičijus, nekada legendarni litvanski košarkaš, a danas jedan od najboljih i naperspektivnijih evropskih trenera, odgovarao je na neka novinarska pitanja na proslavi povodom osvajanja nove ligaške titule sa Žalgirisom.

Iako uveliko već pravi planove sa svojim timom za narednu sezonu, on je kratko novinarima odgovorio da još uvek nije isključio mogućnost odlaska u NBA ligu i da još uvek razgovara sa nekim timovima.

(Foto: Orestas Gurevičius/DELFI)

Poznato je da su, pre svih interesovanje pokazali Grizlisi i Kavalirsi, u međuvremenu su u Ohaju pronašli rešenje na klupi, dok se Jasikevičijus osvrnuo na situaciju u Memfisu:

Oni još uvek nemaju trenera, koliko vidim. Možemo mi još da pričamo i pregovaramo, ali koliko razumem, kod njih je sada proces prikupljanja informacija, a znam da imaju dosta kandidata. Ne znam da li će biti nešto od toga i da li ćemo ozbiljnije ući u pregovore. Ne želim previše ni da ulazim u spekulacije, ali ne želim ni da isključim mogućnost skorijeg odlaska u NBA ligu.

– izjavio je popularni Šaras i dodao da bi trebalo da stigne baš neka izuzetna i neverovatna ponuda, koja bi ga navela da napusti Žalgiris:

Ne mogu stvarno ništa sa sigurnošću da kažem, ali odlično mi je u Kaunasu, ovo je moj grad, moj klub i trebalo bi baš nešto izuzetno da se dogodi da me odvoji odavde. Osećam se odlično u Žalgirisu, ne moram ništa da jurim po svaku cenu, ovo je vrhunska organizacija i za sada sam srećan ovde.

Jasikevičijus je kao trener upravo osvojio svoju 4. uzastopnu titulu šampiona Litvanije, a ponovo je sa svojim Zelenima igrao sjajno i u Evropi. Nakon fajnal-fora prošle sezone, ove su ipak morali da se zadovolje plasmanom u četvrt finale, što se takođe smatra izuzetnim uspehom, gde su poraženi od favorizovanog Fenerbahčea.

Podelite vest: