Pelikansi produžili saradnju sa Alvinom Džentrijem

New Orleans Pelicans

Pelikansi produžili saradnju sa Alvinom Džentrijem

New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 18.06.2019. Foto: opencourt-basketball.com

Nova era počinje u Nju Orleansu, ali trener se neće promeniti jer je ova franšiza produžila saradnju sa Alvinom Džentrijem.

(FOTO: goldenstateofmind.com)

Od 2015. Alvin Džentri je na klupi Pelikansa, a tako će biti barem i u naredne dve sezone, objavljeno je na sajtu kluba.

“Ne možemo biti srećniji što smo produžili ugovor sa Alvinom”, izjavio je Dejvid Grifin, izvršni potpredsednik košarkaških operacija Pelikansa. “On je pravi trener za našu franšizu. Kako sam već nekoliko puta ponovio, delimo viziju budućnosti Pelikansa, van i na parketu, a to će nam omogućiti da oformimo roster koji se uklapa u sistem.” 

Draft je pred vratima, a Pelikansi će birati sa prve i četvrte pozicije. Posle trejda Entonija Dejvisa u Lejkerse, nova era počinje u Nju Orleansu, a Džentri će najverovatnije dobiti priliku da trenira Zajona Vilijamsona, novu potencijalnu superzvezdu NBA lige.

Kao trener Pelikansa Alvin Džentri ima skor 145-183, a najveći uspeh u njegovoj eri Nju Orleans doživeo je 2018. kada su stigli do polufinala Zapadne konferencije.

Podelite vest: