Idealna destinacija za Bena Simonsa

Philadelphia 76ers Portland Trail Blazers

Idealna destinacija za Bena Simonsa

Philadelphia 76ers Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 13.09.2021. Foto: The Washington Post

Šta bi Simons doneo i eventualna petorka

Pomenuli smo već, najveću razliku bi napravio u odbrani. Od minus defanzivca kakav je Si Džej Mekolum, do igrača kome je za dlaku promakla titula najboljeg odbrambenog igrača lige.

Petorka Lilard – Pauel – Kovington – Simons – Nurkić momentalno bi postala jedna od najboljih defanzivnih petorki lige. Trio krilnih defanzivaca, pokretljivost, dužina ruku i lateralne kretnje bile bi sumanute.

Ofanzivno, Simons bi verovatno prvi put “sišao” sa poziicje pleja, to jest, popeo se na četvorku. Možda bi to i bila najbolja odluka za njegovu karijeru, neka 2.0 verzija Drejmonda Grina. Simons je atletski dosta sposobniji od motora Golden Stejta sa kojim deli većinu košarkaških vrlina.

Nije tajna koliko je Lilard želeo Drejmonda u Oregonu i tu dinamiku koju imaju Stef Kari i on, ali će se po svemu sudeći morati zadovoljiti Simonsom. Svojim reakcijama na društvenim mrežama čini se da odobrava ovaj eventualni potez čelnika tima. Lilard je lajkovao jednu objavu na kojoj su fotošopirani on i večiti ruki iz Filadelfije.

Ostaje nam da vidimo kako će se saga završiti, a po kladionicama upravo je Portland trenutno prvi favorit za potpis jednog glavnih kandidata za najboljeg novajliju naredne sezone.

Podelite vest: